Tussen 21 juni en 2 juli 2017 worden in Brussel de halve finales van de World League in het vrouwenhockey gespeeld. In het kader van deze prestigieuze internationale wedstrijd, zullen tien van de twintig beste vrouwenteams van de wereld elkaar trotseren. Herken je de twee Braxers op bovenstaande logo?
 
In samenwerking met de Koninklijke Belgische Hockey Bond (KBHB) en de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe, organiseren de hockeyclub La Rasante (Sint-Lambrechts-Woluwe) en visit.brussels de langverwachte wereldtopper. Een buitenkans voor de beste teams om hun ticket voor de Wereldbeker van 2018 in Londen binnen te halen.
 

Intussen hebben verschillende ploegen hun selectie op zak voor dit wereldtoernooi. België met de Red Panthers uiteraard (met momenteel 9 speelsters van onze D1 in de selectie van 24), maar ook regerend wereldkampioen Nederland, Australië (kampioen van Oceanië), Nieuw-Zeeland (met een tweede plaats, de runner-up van de vorige World League), Zuid-Korea (Aziatisch kampioen) en China (nummer 8 op de wereldranglijst). En dankzij de overwinning in Valencia in HWL R2 zal Spanje ook aanwezig zijn in Brussel.  Welke drie teams zich als laatsten kwalificeren, zal begin april bekend zijn.
 
Dit sportevenement wordt gespreid over acht competitiedagen in het Fallon stadion, waar op dat moment geen andere wedstrijden zullen doorgaan. Elke dag zullen minimaal vier matchen worden afgewerkt. Maar er is méér dan die sportieve ontmoetingen op hoog niveau: liefhebbers van hockey en van sport in het algemeen zullen volop kunnen genieten van allerlei randanimatie met talloze verrassingen.
 
Voor wie het evenement van dichtbij wil meemaken: de organisatie is nog steeds op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!
 
Tickets voor de halve finale van de Fintro World League Hockey 2017 zijn nu beschikbaar !
Meer info op: www.hwl2017.brussels