Be Gold, wat is dat eigenlijk? Op Brax hockeyen spelers in de leeftijd van 5 tot 62 jaar, en allemaal hebben ze voor ogen om met heel veel plezier hockey te spelen. Binnen die grote groep zijn er daarbij nog een paar die ook nog eens voor hun leeftijd uitzonderlijk goed hockey spelen. Zodanig goed dat ze deel uitmaken van de Nationale Belgische jeugdselecties, de U21, U18, U16 , U15 of U14. Per categorie met 25 spelers. Al die selecties bij elkaar wordt het Be Gold programma genoemd. Een programma bedoeld om spelers steeds beter te maken en te selecteren zodat de allerbeste ooit deel uit kunnen gaan maken van de Red Panters of Red Lions. 


Wat houdt het in?  
De Brax spelers die hieraan meedoen trainen naast 3x per week met hun team ook nog een 4e keer, namelijk op zondag of maandagavond. In Brussel of Antwerpen, dat wisselt steeds.
Ze spelen daar per leeftijdscategorie met 24 andere spelers die afkomstig zijn van heel veel andere clubs in België. Het zijn technische en fysieke trainingen met afwisselend "inter-­‐squads", onderlinge matches. Vanaf U16 komen daar interland wedstrijden en internationale tornooien bij. Het vraagt van spelers en ouders een groot engagement, vakanties kunnen naar mate je er langer bij bent alleen maar doorgaan wanneer het past in het Be Gold schema. Van de 9 weken zomervakantie blijven er maar 3 over voor de U18 spelers.. 

Hoe kom je erbij?
Alle clubs in België vaardigen jaarlijks max 5 spelers en 1 keeper af van hun 1e en van hun 2e jaars U14 spelers naar de Provinciale Trainingen (Brax hoort bij Antwerpen). Vervolgens worden van deze grote groep -­‐na veel zondagse trainingen-­‐ de beste 18 spelers van het jaar in de Provincie geselecteerd om op 23 en 24 mei het Provinciaal Tornooi te spelen (tegen de teams uit Vlaanderen, Wallonië en Brussel) Op dat tornooi staan de scouts van Be Gold. Die selecteren de beste er weer uit om die selectie groep in juni een weekend te testen. Na dat weekend wordt de U14 Be Gold groep gevormd (nu 1e jaars U14 en de U15 (nu 2e jaars) evt aangevuld. Door het jaar heen worden ook spelers gescout die niet waren opgevallen op dit tornooi, je kunt dus altijd later aansluiten wanneer je goed genoeg bent. 

Wie zijn de Brax Be Gold spelers?
Op Brax hebben we nu 26 van die Be Gold spelers, verdeeld over de 1 teams van U14G1 en B1, U16 B1 en G1, U19 B1, Heren 1 en Dames 1. We hebben ook Be Gold trainers, Roy en Ben, zij trainen respectievelijk de U16 Girls en U15 Boys. 

Jeugdinternationals Braxgata 

U14 BOYS Biekens Tobias, Blondeau Louis

U14GIRLS Janssens Manon, Stribos Sofie

U15BOYS Knipping Wouter, Van Cleynenbreugel Rik, Van Steerteghem Leon

U15GIRLS Albertyn Emilie, Hillewaert Lore, Stribos Lokke, Van De Mierop Eva

U16BOYS Biekens Olivier,  Devis Emil,  Gysels Maxim, Janssens Mathias

U16GIRLS Albertyn Louise, De Clercq Margot, De Ridder Juliette, Vandermeiren Astrid

U18BOYS Biekens Jan, Loots Maxime

U18GIRLS Hillewaert Lien, Ikegwuonu Shaunda, Rubens Eva

U21BOYS /

U21GIRLS Emilie Meyvis, Pauline Leclef

 

Wat doet Brax met de Be Gold spelers?
Op Brax zijn we er behoorlijk fier op dat we 26 spelers bij BeGold hebben spelen (naast onze Red Panther Dames) . We willen dan ook graag dat deze jongens en meisjes zo lang als mogelijk deel blijven uitmaken van deze selectie zodat we er in onze 1 teams veel aan hebben. Waar mogelijk willen we ook dat topspelers die nog niet in het Be Gold programma zitten erbij komen. Daarom is er op Braxgata het HiPo-­‐programma opgestart. 

Wat is HIPO?
High Performance Program: dit is een nieuwe programma en trainingen die we oprichten voor alle BeGold jeugd spelers. het zijn uiterst technische trainingen met 1 onderwerp elke keer het is dan ook de bedoeling om 1 specifieke skill te verbeteren.
Op langere termijn zal het ook de bedoeling om zij die kans maken om een nationale selectie af te dwingen, hierbij te betrekken en er zo voor te zorgen dat we dit grote aantal jeugdinternationals blijven halen en misschien zelfs uitbreiden. 

Waarom HIPO?
Om onze brax jeugd spelers in de nationale jeugd ploegen te houden en hen vooral beter te maken Het ultieme doel is een aantal Brax spelers in de nationale Red Panthers en Red Lions te krijgen.Om zo hen binnen enkele jaren aan de top van België te zien. 

Wie organiseren dit programma?
Ben Van Hoof en Roy Brocken zullen de trainingen geven aan telkens groepjes van 6 spelers

Hoe gaat het in zijn werk?
Alle Be-­‐gold jeugdspelers hebben al een individueel gesprek gehad, waarbij ze zelf aan hebben gegeven wat hun sterke en zwakke punten zijn. Hieruit zijn enkele verbeter punten gehaald en is besproken hoe we deze kunnen verbeteren.
In maart zullen de trainingen starten, deze trainingen zullen op Brax doorgaan op maandag dinsdag en donderdag telkens van 17u15 tot 18u15. De spelers zullen een mail krijgen wanneer ze verwacht worden te komen, normaal gezien zal dit 1x per 2 weken zijn.
Ze zullen dan met verschillende leeftijden en geslachten door elkaar trainen. Het is echt de focus om op 1 specifieke skill te verbeteren. 

Wanneer je vragen hebt, stel je zeker eens aan de spelers die hier genoemd staan of aan Ben of Roy.