• • Schrijf je in via "Theoretisch Scheidsrechter via e-Learning" op de linkerzijde van de homepage van deze website.  Let er wel op dat je ingelogt bent op Twizzit, waar je dan het inschrijvingsformulier kan aanvullen (Ben je niet in Twizzit ingelogt dan verschijnt het inschrijvingsformulier NIET).  Kijk zeker na of het e-mailadres correct is. Twizzit zal je een email sturen ter bevestiging van je inschrijving.  Vervolgens schrijft de secretaris je in bij het Drillster systeem van de bond.
    • Je krijgt dan een mail van de KBHB waarin een link te vinden is om je aan te melden op het e-Learning platform. 
    • Voor outdoor, doorloop de leerstof van de 5 modules (Spelsituaties, Spelregels, Overtredingen, Speldeelnemers en Signalen). Recentelijk is er ook een module bijgekomen voor 4-, 6- en 8-tallen.  Indien je het diploma voor indoor wil behalen moet je de module 'zaalhockey' doorlopen.  
    • Wanneer je de leerstof van de module(s) onder de knie hebt, dan kan je het examen voor outdoor en/of indoor afleggen.
  • Voor indoorwedstrijden vanaf U9 moet je Theoretische Scheidsrechter Indoor zijn op het wedstrijdblad. Voor veldhockey geldt dat vanaf U14.

Om je diploma theoretisch scheidsrechter te behalen zal je op het examen een score van 80% of meer moeten behalen.   Je krijgt maar twee kansen per examen indoor en outdoor.  Indien je hier niet in slaagt, moet je een bepaalde tijd wachten (ongeveer 3 maanden) vooraleer je opnieuw mag proberen.  Let op: het gaat om het percentage, niet om het aantal vragen dat je juist hebt.  Want de vragen hebben een verschillende waarde in de bepaling van het percentage. In de praktijk is al gebleken dat onmiddellijk het examen afleggen, zonder eerst goed te oefenen, meestal falikant afloopt.  

Met je diploma van Theoretische Scheidsrechter kan je vanaf nu wedstrijden fluiten in de volgende categorieën: 
- Indoor : Alle categorieën 
- Outdoor : Alle wedstrijden vanaf U14

In onze club moeten alle spelers vanaf U16 in het examen voor veldhockey slagen. Vanaf U19 zal je aangeduid worden om elk seizoen thuiswedstrijden te fluiten van U14-U16-U19 en senioren teams. 

Vanaf seizoen 2018-19 moet je het diploma behalen om aan wedstrijden mogen deel te nemen.  De daaropvolgende seizoenen wordt dat uitgebreid maar U16 en U14.

Ook ouders en spelers van andere teams kunnen zich opgeven voor het examen via e-Learning.

Ben je nog geen officieel lid van Braxgata, schrijf dan in via de brax website "Lid worden?" en "Ik wordt nu lid!".  Dit is noodzakelijk om je ook lid van de hockeybond te maken, zodat je je naam als scheidsrechter zal kunnen vermelden op de wedstrijdbladen.  Verder zijn er geen consequenties aan verbonden, zeker geen financiële.  Eens je braxlid bent kan je via de website inloggen in Twizzit en dan de aanvraag voor TS via e-learning  indienen.