Beste Braxers,

Zie hieronder het bericht dat we van de Hockeybond hebben ontvangen. We moeten wachten op het ministieel besluit (voor goedkeuring inhoud en timing) maar dat lijkt er goed uit te zien.Uiteraard moeten we ook nog de ok krijgen van de gemeente Boom dan start alles komende maandag op volgens het trainingsschema dat asap op de website zal staan. Door aanpassing van de bubbels is dit een flinke puzzel voor het sportief bestuur! 

We zijn heel blij dat we ons kunnen gaan organiseren om ook de U14 tot en met U19 te kunnen laten hockeyen. Zodra er nieuws is horen jullie dit. Ondertussen maken we een inventarisatie per team wie aanwezig zal zijn want de jeugd mag slechts 1 "hobby"bubbel hebben. Communicatie hierover verloopt via de teammanagers.

Let op: de gemeente Boom heeft ons in tegenstelling tot andere gemeentes tot op heden nog niet toegelaten om hockey voor volwassenen in bubbels van 4 te organiseren. Zelfs de verlichting aanzetten mag niet. Uitzondering voor D1/H1 op Eredivisie. 

De mededeling van de KBHB kan je lezen onder "Lees meer".


Beste voorzitter,

Beste secretaris,

De media kondigden gisteren aan dat er na overleg tussen de drie Gewesten een gezamenlijk plan was uitgewerkt omtrent de buitenschoolse activiteiten (waaronder hockey) voor de jeugd. Dit plan werd deze middag op Federaal niveau goedgekeurd, maar moet wel nog officieel bekrachtigd worden door het Overlegcomité en een aangepast Ministerieel Besluit. Dit zou in de komende uren/dagen het geval moeten zijn.

De genomen beslissingen zijn de volgende:

U7-U12

Voor deze categorieën wordt de grootte van de toegelaten bubbels verkleind. Er mag nog met contact getraind worden per bubbel van 10 personen:

  • trainer inbegrepen in de 10 personen
  • max. 2 bubbels van 10 per volledig veld
  • geen contact tussen verschillende bubbels onderling

"  d.w.z. dat inter-bubbel of inter-club wedstrijden NIET toeglaten zijn!

Spijtig genoeg verplichten deze nieuwe regels ons ertoe om de voor dit weekend geplande herstart van de competities voor de U7 tot U12 categorieën tijdelijk op te schorten. We hopen hierin de komende weken meer info over te kunnen geven.

U14-U18

Goed nieuws! Voor deze categorieën worden de regels een beetje versoepeld. Er mag opnieuw met contact getraind worden per bubbel van 10 personen:

  • trainer inbegrepen in de 10 personen
  • max. 2 bubbels van 10 per volledig veld
  • geen contact tussen verschillende bubbels onderling

"  d.w.z. dat wedstrijdjes binnen eenzelfde bubbel kunnen,

"  maar inter-bubbel of inter-club wedstrijden NIET toeglaten zijn!

Vanaf 19 jaar

Hier zijn geen wijzigingen van de maatregelen aangekondigd. De huidige maatregelen die hockey enkel toelaten per bubbels van 4 personen en zonder contacten, blijven dus van kracht.

  • indien er een trainer aanwezig is, moet deze inbegrepen worden in de 4 personen

"  deze mag enkel instructies geven aan de mensen binnen de bubbel en niet aan andere bubbels

  • max. 6 bubbels van 4 personen per volledig veld
  • wedstrijden zijn NIET toegelaten!

Zoals u weet, is het de intentie van de Federatie (KBHB – VHL – LFH) om alles in het werk te stellen om zoveel mogelijk alle competities te laten spelen. Gezien de huidige gezondheidssituatie kunnen we hier momenteel spijtig genoeg geen goed nieuws over brengen. We zijn wel van plan om samen met alle clubs ‘out of the box’ oplossingen uit te werken om dit seizoen zoveel mogelijk en zo lang mogelijk te blijven hockeyen. Hiervoor zullen we in de komende dagen alle clubs contacteren, met per categorie een aantal vragen over tot wanneer en met welke frequentie er zou kunnen gehockeyd worden dit seizoen. Wij rekenen op een massale deelname van onze clubs aan deze consultatieronde!