Naar aanleiding van de heel negatieve evolutie van de gezondheidssituatie in ons land en de maatregelen aangekondigd door de federale, de Vlaamse en de Waalse regeringen, hebben de Bestuursorganen van de 3 entiteiten van de KBHB, de VHL en de LFH de afgelopen dagen vergaderd en beslissingen genomen. De belangrijkste beslissing is om álle competities in zowel Vlaanderen, Brussel als Wallonië gezamenlijk stop te zetten.  Dit geldt ook voor oefenwedstrijden.  In de APP staan alle matches "afgelast" tot en met 16 november.  De speeldag van 11 november is dus afgelast.  De federatie hoopt in de wintermaanden zoveel mogelijk van de afgelaste competitiewedstrijden in te halen!

Trainingen en jeugdstages zijn enkel toegelaten voor U6 tot U12.  Morgen, vrijdag 30 oktober, worden de U6-U12 verwacht voor de Halloween training op Brax.  Tijdens de herfstvakantie is er geen training en dit al zeker tot en met 11 november.  Wij houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

De herfststage gaat volgende week gewoon door, maar enkel voor U6-U12 kids.

Na intern overleg hebben we beslist om vandaag, woensdag 28 oktober,  de trainingen wegens praktische redenen nog te laten doorgaan voor alle leeftijdscategorieën.  Vanaf donderdag 29 oktober worden alle trainingen vanaf U14 tot en met alle senioren en glam teams tot nader order afgelast.  Wij zijn van oordeel dat de coronasituatie dusdanig ernstig is dat we niet kunnen wachten tot vrijdag 18.00 uur.

Wat U6 tot en met U12 betreft verwachten wij nog een communicatie van de bond en de nationale overheid. Wij houden jullie morgen verder op de hoogte.

De herfststage van 3 tot 5 november gaat normaal door, maar enkel voor U6 tot U12.  Hiermee willen we bijdragen tot de opvangfaciliteiten voor de ouders.

We dringen er wel bij iedereen op aan om de contacten tot het minimum te beperken. Als je kinderen naar Brax brengt vragen we wel om ze enkel af te zetten en ze later terug op te halen. Tijdens de training kan je een mooie wandeling maken op de Schorre.

Het Bestuur

Herfst 3-5 november:   klik hier   

Met clinics van BOB DE VOOGD en andere toppers van Brax D1 EN H1!

Iedereen is welkom om deel te nemen, beginners en gevorderden, Braxers en vrienden van andere clubs. schrijf wel snel in want het aantal plaatsen is vanwege coronamaatregelen beperkt.

 

Jaloers op zoon of dochter?

          Ook heel veel zin om eens 'een balletje te slaan'?

                      Werken aan de conditie? 

                                  Competitief of puur voor 't plezier?

De Allstars organiseren proeftrainingen!

Op donderdagavonden 1, 8, 15 en 22 oktober zijn 30+'ers die ook eens willen proeven van hockey van harte welkom op Braxgata.

De proeftrainingen beginnen om 20u30 en lopen tot 22u00. En uiteraard is er daarna nog uitgebreid de mogelijkheid tot après-hockey!

Deze proeftrainingen zijn vrijblijvend en helemaal gratis. We vragen alleen om eerst hier even te registreren zodat we weten hoeveel volk we kunnen verwachten.

En wie weet krijg ook jij de hockeymicrobe te pakken en kan je daarna mee aansluiten bij onze Allstars.

 

Praktisch:

 • Op donderdagen 1, 8, 15 en 22 oktober 2020, start training om 20u30
 • Zorg zelf voor sportieve kledij en sportschoenen (geen voetbaltoppen!), indien mogelijk ook scheenlappen
 • Aan de bar van de club kan je vóór aanvang van de training een bit aankopen.
 • Een stick lenen we je met veel plezier uit.
 • Hier inschrijven

 

Beste Braxer,

Alles verandert snel, maar de huidige regels laten ons toe om terug te gaan hockeyen. Trainingen EN wedstrijden.

We mogen ons gelukkig prijzen dat we een buitensport beoefenen en een groot terras hebben. Want het is duidelijk dat de meeste besmettingen ontstaan bij langdurig samenzijn in gesloten ruimtes. Daarom gaan we de volledige focus leggen op sport- en horeca beleving in open lucht met inachtname van social distancing. We gaan zorgen dat we op Brax weer kunnen genieten! In een volgende newsletter krijgen jullie meer info over hoe we dit concreet gaan aanpakken qua drank en catering.

@ Brax? Vergeet dan niet je te registreren, heel eenvoudig via onderstaande QR code, of scan deze in of rond het Braxhouse.

Braxgata zet ook dit seizoen volop in op de jeugd. Vorig jaar hebben we, onder de deskundige leiding van Jonas, de vroegere looptraining omgevormd tot Brax Movement Academy. We gaan op dit elan verder voor het seizoen 2020-2021!

Fysieke training (-11tallen) is een belangrijk onderdeel van het moderne hockey. Tijdens de fysieke trainingen proberen we de spelers optimaal voor te bereiden om te kunnen voldoen aan de eisen van het hockey.  Bij jeugdspelers is het vooral belangrijk veel variatie aan te bieden en de verschillende motorische vaardigheden aan te leren. Zo proberen we een trainingsbarrière op latere leeftijd tegen te gaan. Begrippen als kracht, snelheid, coördinatie, flexibiliteit en uithoudingsvermogen zijn essentiële factoren. Evenals de looptechniek krijgt speciale aandacht binnen de Movement Academy.

Tijdens de physical academy voor de +11 tallen proberen we de motorische vaardigheden verder te ontwikkelen en richten we ons meer op de prestatie. Blessurepreventie en voorbereidingen op de off-season periode krijgen special aandacht!  Meer aandacht voor “atletisering” van onze spelers, zowel op als naast het veld.

Hoe breder de basis van de piramide, hoe hoger de top!”

INschrijven U10-U12: https://app.twizzit.com/v2/public/form/89ef8086d8762b1c231d8315d604dbc5

Inschrijven U14-U16: https://app.twizzit.com/v2/public/form/d8ca6b0f2f6e584be5cdd16e2cdf5230 

Voor meer info, klik op "Lees meer".

Een aantal weken geleden vroegen we een paar minuten van jullie tijd om een enquête in te vullen in verband met vrijwilligerswerk in het algemeen en binnen de club.

Braxgata wordt al jarenlang van heinde en ver geprezen om de onnavolgbare vrijwilligerscrew die tot exceptionele dingen in staat is, denk aan de organisatie van het EK 2013 en de Belgian Hockey Finals 2018. Maar ook dagdagelijks zetten heel veel mensen zich belangeloos in voor de club om alles draaiende te houden.

Een flink aantal mensen (72) heeft aan de enquête deelgenomen – waarvoor onze hartelijke dank. Hierbij vinden jullie een aantal resultaten en conclusies:

 • 67% geeft aan open te staan om vrijwilligerswerk te doen op de club + nog ‘s 19% “misschien”; slechts 14% niet;
 • 13 nieuwe vrijwilligers hebben zich aangemeld met naam en contactgegevens om actief te worden ingezet;
 • 97% van de respondenten geeft “steentje bijdragen aan de club” als motivatie om BRAX-vrijwilliger te worden; 30% “nieuwe mensen buiten eigen ploeg(en) leren kennen” en 26% “talenten aanwenden ten goede van de club”;
 • de meeste interesse gaat uit naar: meewerking organisatie events (26%) en “maakt niet uit” (21%) – we like that J;
 • de meesten die het niet zien zitten om vrijwilligerswerk op BRAX te doen (maar dat zijn er dus heel weinig) gaven aan dat ze het al jaren hebben gedaan en nu van een welverdiend pensioen genieten – OK dan ;-)

Kortom, Brax is nog steeds “leading” wat betreft zijn vrijwilligerswerking. Onze leden zijn of willen graag actief zijn binnen de club. Dat willen we graag zo houden en plannen daarom het volgende:

 • de leden die zich via de bevraging hebben opgegeven om een “jobke” op zich te nemen, zullen gecontacteerd worden door de verantwoordelijke van het respectievelijke comité;
 • er zullen binnenkort “jobkes” verschijnen op de site en in het clubhuis met een jobomschrijving e.d. – alle gegevens om ons daarover te contacteren bij interesse zullen in de “vacature” opgenomen zijn;
 • zijn er mensen die ondertussen hieromtrent nog vragen en/of opmerkingen hebben, stuur een e-mail naar communicatie@braxgata.be en vandaaruit zal je bericht zijn weg naar de betrokken comitéverantwoordelijke

 

Joepie! Deze week krijgt Braxgata terug een betaling van Trooper. Een deel van onze opbrengst van vorig jaar. 800€ voor de club, danzij jullie allemaal! Heel erg bedankt!

Maar…

Kent ge het?

Net besteld bij Bol.com, maar toeme!-tedju!-crap!, vergeten langs Trooper te passeren. Te laat.

Niet uit slechte wil ofzo hé, want iedereen vindt Trooper wel leuk, maar gewoonweg vergeten. Volgende keer dan. En het dan weer vergeten. Spijtig! Geen gratis monnies voor Braxgata dan :-(

Wel, hier is de oplossing: Trooperbot. Hij is zo zalig dat we hem zelfs al Botje noemen!

 

Wat kan Botje doen voor jou?

 1. Jij begint te shoppen. Telkens je op een Troopershop komt, zal hij verschijnen en zeggen: “bliep, bliep, Troopershop gevonden.”
 2. Jij klikt om Trooper te activeren.
 3. Trooperbot stuurt het nodige naar Trooper. De monnies voor Brax zijn binnen! :-)

 

Hoe kan je de Trooperbot installeren?

Simpel! Klik hier en volg de instructies. 2 minuutjes werk en nooit meer Trooper vergeten!

Hier vind je indien nodig trouwens ook nog wat extra info over de Trooperbot.

Veel succes!

De juiste formulieren voor hockey ongevallen kan je terugvinden via onze website, linkerkant: "Ongeval formulieren".  Gebruik de oude formulieren van "Arena" niet meer, we werken nu met "Belfius".  Vul zoveel mogelijk in, scan ze en mail naar secretariaat@braxgata.be.  

Door omstandigheden beschikt Brax onverwacht niet meer over zaalverantwoordelijken (ZV) voor de indoor hockey in de Braxhall.  Zonder ZV kan er in de Braxhall niet gespeeld worden.  Voor de twee speeldagen in december (zondag 1 en 8) zal de secretaris deze functie waarnemen, er van uitgaand dat er vrijwilligers een handje willen komen toesteken. 

Voor de maand januari zoeken we verschillende personen die als zaalverantwoordelijke willen optreden in de Braxhall. De ZV zorgt er voor dat de zaal op tijd klaar staat voor de wedstrijden, en voor het opruimen op het einde van de dag.  Daarbij schakelt hij spelers/ouders in van de aanwezige teams.  De ZV heeft ook een aantal specifieke taken bij de wedstrijden (geen verband met de spelregels) zoals er voor zorgen dat de wedstrijden tijdig beginnen en eindigen.  Hij zorgt er ook voor dat  de teams en bezoekers zich houden aan de gebruiksregels van de zaal.

De ZV tekent een contract met de Belgische hockeybond.  Hij wordt per uur betaald (ongeveer 10€) en ontvangt een forfaitaire verplaatsingsvergoeding.  Er wordt opleiding voorzien en bijstand bij de inwerking.

Deze vacature is bezoldigd en staat ook open voor vrienden en kennissen.

Kandidaturen naar secretaris@braxgata.be

Onze Seba heeft de prestigieuze Siflet d’or 2019 gewonnen en is daarmee uitgeroepen tot beste scheidsrechter van België!!

Dikke proficiat!!

In februari gaat heren 1 op winterstage in het buitenland. Om geld in te zamelen zijn ze speciaal uit de kleren gegaan. Sponsor hen door hun prachtige 2020 naaktkalender te kopen. Voor 20 euro verkrijgbaar aan de Braxbar, in de shop of ga voor een gesigneerde versie bij de spelers zelf!

Classical Brax stage/kamp                                                                

Herfst 3-5 november:   klik hier 

Speel je nog geen hockey maar wil je voor het kamp eens "proeven" schrijf je dan HIER in voor de gratis proeftrainingen in september.

 

 

 

Stilaan wordt het een pak kouder naast de hockeyvelden... Maar dat hoeft niemand te beletten om onze Brax teams te blijven aanmoedigen. Je warm houden in stijl en supporteren voor je favoriete team kan nu met onze prachtige Brax sjaal! Uiteraard exclusief te koop in de Brax shop.

 

En het kan nog warmer!

In welk team komt hij niet van pas? Deze lekker warme Osaka-jas! Hij beschermt immers door weer & wind, elk hockey-spelend Braxgata-kind! Koop je hem met heel het team, dan krijg je een training nooit gezien!!!

De kinderjas kost 80€, die voor volwassenen 100€. MAAR... tot eind december krijgt iedereen 10% korting op de kinderjas en zelfs 15% op het volwassenen model!

Bovendien krijgt elk team waarvan alle spelers een jas kopen een training van een van onze internationale spelers kado! 

Alle bestellingen via de ploegmanager bij: m.zlatanova@hotmail.com

Wie de jas graag aanpast kan deze vrijdag in de Brax shop terecht.

 

Vriendenploegen

Trainingsschema

Ongeval formulieren
Theoretisch Scheidsrechter via e-learning
Wat staat er te gebeuren ?
Gefeliciteerd !
29/07
Mies Bartholomeeusen
29/07
William Mampaey
29/07
Vic Slootmans
30/07
Annelies Vrijsen
31/07
Greet Vergauwe
31/07
Emile Botelberge
31/07
Amelie Monsieur
SocialMedia
 
  
Kalender
  July 2021  
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
  August 2021  
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Zoek op deze site:

© 2019, website powered by Twizzit.com