NIEUWE AANWINST VOOR BRAXGATA

Thomas Briels, Europees, Wereld- en Olympisch kampioen hockey en ex-kapitein van de Red Lions keert terug naar België en gaat de komende 2 seizoenen spelen bij Braxgata Hockey Club.

Boom, – 5 april 2023 – Braxgata Hockey Club kondigt met trots aan dat Thomas Briels, terugkeert van Oranje Rood (NL) naar België om bij de club te spelen. Briels heeft een indrukwekkende carrière achter de rug, met meerdere titels en fantastische prestaties op het hoogste niveau.

“Op de terreinen van Braxgata heb ik in 2007 mijn debuut voor de Nationale ploeg gemaakt tijdens het Champions Challenge Tornooi. We hebben daarna met de Red Lions jaren op Brax getraind en daar ook onze eerste prijs (een zilveren medaille) veroverd tijdens het EK in Boom in 2013”, aldus Briels.

“Ik ben erg blij om terug te keren naar België en om bij Braxgata Hockey Club te spelen”, zei Briels. “De club heeft een uitstekende reputatie en betrekt veel eigen jeugd. Ik kijk ernaar uit om bij te dragen aan hun verdere ontwikkeling. Het project om stap voor stap voor het allerhoogste te gaan spreekt me enorm aan.”

Briels begon zijn hockey carrière bij Dragons HC in België en speelde daarna jarenlang in Nederland, waar hij uitkwam voor Oranje-Rood. Met Oranje-Rood werd Briels meerdere malen Nederlands kampioen en ook winnaar van de EHL. Hij maakte deel uit van de Belgische nationale ploeg de Red Lions die in 2018 Wereldkampioen en in 2019 Europees kampioen werd en ook de gouden medaille won op de Olympische Spelen in Japan in 2021. Briels heeft 359 Caps voor de Red Lions achter zijn naam en was aanwezig op maar liefst 4 Olympische Spelen!

“We zijn ontzettend FIER om Thomas bij ons te gaan krijgen”, aldus Erik Gysels, voorzitter van Braxgata Hockey Club. “Met zijn ervaring zal hij een belangrijke bijdrage leveren aan ons team. We kijken ernaar uit om hem te zien spelen voor Braxgata.”

Andere nieuwsberichten: