Philippe Goldberg, coach van Heren 1 was als eerste aan de beurt in onze rubriek: Braxer in de kijker.

Aan jullie de keuze om een volgende Braxer te nomineren. Stuur je kandidaat en mogelijke vragen naar communicatie@braxgata.be

Vragen aan Phil:

1: Hoe ziet je gezin er uit en hoe houden jullie je bezig? 

We zijn met zes thuis, 4 of 3 kinderen (samengesteld gezin)  tussen 10 en 5 jaar oud.  We vervelen ons dus zeker niet!  Ga het hier niet allemaal in detail uitleggen … ik denk dat veel mensen begrijpen hoe druk dit is maar…. gelukkig bestaat er zoiets als Fortnite!


2: Wat vindt je van de beslissing van de bond om het seizoen voor teams in ere te beeindigen en hoe ziet de competitie er volgend seizoen uit?

Dit is de enige juiste beslissing die ze konden nemen in mijn ogen! We kunnen nu niet trainen en de dag dat we weer buiten kunnen is niet gelijk aan de datum dat we weer klaar zijn om te kunnen matchen. Eerst moet je de ploegen voorbereiden…. Dus -> stop.  Onze focus en energie moet nu, denk ik, elders liggen nu. Eerst allemaal tegen het virus vechten.

Wat volgend seizoen betreft is er nog niet 100% beslist, maar het zal een competitie zijn met 14 ploegen. Geen zakkers dit jaar en Old Club en Daring komen erbij.  De THL en de Hockeybond werken aan een nieuwe format met een volledige heenronde en dan splitsing in 2 poules. De top 8 zal voor de prijzen spelen en top 6 voor behoud vechten (3 ploegen zullen degraderen)

3: Hoe houden jij en de spelers van heren 1 zich momenteel fit? 

Momenteel krijgen ze een programma van Olivier Kleynjans maar we zijn vrij chill in deze periode. We zullen 30 Augustus starten met eerste competitiematch.  Nu even rustig om er later helemaal in te vliegen. Zelf probeer ik af en toe te gaan fietsen!

4: Je kunt nu niet op het veld staan. Waar werk je op dit moment aan? 

Evalueren en de toekomst plannen. En natuurlijk een ploeg in elkaar steken en dat is niet evident in de actuele situatie,. Je kan niet fysiek afspreken en de gedane transfers vallen weg door de corona crisis… 

5: Waar kijk je het meest naar uit als Corona voorbij is?

Met de jongens op het veld staan en ze gewoon lekker zien hockeyen! Sociaal contact en een pintje drinken aan de toog van Steve!