Na Philippe Goldberg werd de kapitein van Dames 1 en Red Panther Judith Vandermeiren door jullie genomineerd om in de spotlight te staan. Nominaties kan je sturen naar communicatie@braxgata.be

Hoe combineert je topsport met studie? 

De combinatie topsport en studie is zeker niet eenvoudig. Het is voor mij altijd belangrijk geweest om de zaken goed te plannen en veel discipline te hebben. Topsport vraagt veel opofferingen en soms is mijn studie dan ook op de tweede plaats gekomen wanneer er een belangrijk tornooi op de planning stond. Toch is stoppen met studeren nooit een optie geweest, want ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen naast hockey en me voor te bereiden op "een leven na topsport".

Wat zijn je verwachtingen voor volgend seizoen? 

Al een paar jaar zijn wij met Dames 1 een ploeg die voor de prijzen wil spelen. Maar gezien de huidige omstandigheden verwacht ik volgend jaar vooral een seizoen waar we als team zullen genieten op het veld en blij zijn om terug te kunnen spelen. Met volle plezier en veel energie op het veld staan en dan zullen de resultaten wel volgen. 

Wat zie je jezelf doen binnen 5 jaar? 

Mijn thesis moet binnen enkele weken ingediend worden, en daarna heb ik mijn diploma Rechten op zak. Waarschijnlijk studeer ik daarna nog iets bij. Ik zal hockey en topsport zo goed mogelijk blijven combineren zolang het kan. Op vijf jaar tijd kunnen er veel nieuwe wendingen en doelstellingen op mijn weg komen. 

Hoe is het om met je zus samen in een ploeg te spelen? 

Van jongs af aan is het een droom van ons beiden geweest om samen op het hoogste niveau te spelen. We hebben een bijzonder goede band en voelen elkaar heel goed aan. Dus het is altijd leuk om samen te spelen en leuke momenten te beleven met iemand waar je zo goed mee overeenkomt. In de eerste jaren samen in dames 1 was ik zelf meer zenuwachtig voor hoe zij zou spelen dan voor mijn eigen wedstrijd. Ik hoopte dat ze het goed zou doen en dat ze met plezier en vrijuit kon hockeyen. 

Hoe wordt hockey in jullie familie beleefd? 

Intens!! Mijn familie is door mijn zus en mij in de hockeywereld gerold. Hockey is nu niet meer weg te denken uit onze familie. Elke zondag staat in het kader van matchdag. Zomers worden ingepland aan de hand van de internationale hockey kalender. Mijn ouders zijn al jaren vaste supporters aan de lijn. Ik vind het geweldig dat ze mijn sport/passie met zoveel enthousiasme ondersteunen. En dat doen ze al jarenlang. En daar kan ik hen alleen maar voor bedanken. Zonder hen had ik nooit gestaan waar ik nu sta.