Beste Braxers,

Na weken van “blijf in uw kot”, komt er geleidelijkaan een versoepeling van de door de overheid opgelegde maatregelen, gelukkig ook wat hockey trainingen betreft. Een versoepeling maar mits het in acht nemen van een aantal zeer belangrijke richtlijnen inzake social distancing en hygiëne.

Samen met de Hockey Bond worden deze richtlijnen zeer nauwgezet opgevolgd en werd vandaag bevestigd door de Nationale Veiligheidsraad dat we vanaf maandag 18 mei terug jeugdtrainingen kunnen opstarten.

We hebben dan ook alles in het werk gesteld om een traniningschema op te maken (zie hierna)  voor de komende 2 weken (tot eind mei), en ook om de nodige richtlijnen te kunnen implementeren op en rond de velden om de trainingen veilig te kunnen laten verlopen.

 • Per veld zal 1 persoon specifiek toezicht houden omtrent het respecteren van social distancing
 • Maximum 20 kinderen per veld.
 • Duidelijke instructies omtrent aparte in- en uitgang voor de toegang tot de velden
 • Ontsmettingsgels aan de ingang van de velden zodat iedereen voor het betreden zijn handen kan reinigen

Het Clubhuis mag NIET openen. Het is ook niet toegelaten om als ouders tijdens de training op het terras of aan de draad te blijven. Het is dus de bedoeling om de kinderen af te zetten en na de training terug op te halen, via een kiss & ride concept.

De trainingen zijn uiteraard niet verplicht, de beslissing om wel of niet deel te nemen is aan u als ouder(s).

Om toe te zien op het maximum aantal kinderen per veld willen we u vragen om aan de manager van uw team te laten weten of uw zoon/dochter zal deelnemen aan de trainingen voor volgende week. Zo kunnen we voor groepen waarbij er meer kinderen zijn, voor de nodige alternatieven zorgen door ook gebruik te maken van The Cage.

Voor het geven van de trainingen bekijken we momenteel met de hoofdtrainers wie welke training voor zijn rekening kan nemen ipv het inzetten van de jeugdtrainers. Hierbij zullen ze uiteraard rekening houden met de social distancing richtlijnen en de trainingen in functie hiervan organiseren, hetgeen heel concreet al inhoudt geen 1 vs 1 oefeningen en geen wedstrijdjes. Het zal dus in vele gevallen een andere trainer zijn dan de eigenlijke trainer van het team die de training zal geven.

Concreet zijn dit de volgende stappen die uw kind moet volgen als hij/zij naar de training komt:

 • Was de handen voor vertrek.
 • Kom op tijd maar zeker niet te vroeg. Ben je toch vroeger, wacht in de auto op de parking.
 • Op weg van de auto naar het veld zorg je steeds voor 1,5m social distancing.
 • Je gebruikt je eigen stick, scheenberschermers en bit en komt niet aan de hockeyballen. Die worden enkel geraakt door stick of eventueel voeten.
 • Je gaat meteen naar het veld zoals hierboven in schema aangegeven waar je de pijlen volgt om het veld te betreden.
 • Voordat je op het veld gaat, ontsmet je de handen met handgel. (neem er voor de zekerheid ook één mee in je hockeyzak)
 • Op het veld zorg je dat je steeds op 5m van iedereen staat.
 • Na de training ontsmet je terug je handen met handgel en ga je meteen naar huis.

 

Als er bijkomende vragen zijn omtrent deze opstart en de richtlijnen, aarzel dan niet contact op te nemen met Veerle of Renaud