Op het jeugdtornooi zal er weer gesmuld kunnen worden van heerlijke Braxbaksels. Hierbij de warme oproep om je lekkerste cake, koekjes, taart of dessert te maken. Graag vrijdagavond 31 mei meebrengen naar Brax. We rekenen op jullie bakkunsten en zien uit naar de lekkernijen. Er zijn ca 70 teams ingeschreven, ruim 700 kids aanwezig dus.....

Bak wat je Bakken kan !

Alvast een dikke merci van het jeugdtornooi team

Vorige week wonnen ze overtuigend van Leopold met 10-3. Nu zaterdag nog winnen van Uccle en dan hebben deze meisjes al hun 20 outdoorwedstrijden gewonnen!  Alvast een dikke proficiat meisjes.Vrijdag hebben ze ook deelgenomen aan de opnames van multi skillz. Binnenkort zie je de beste moves van deze girls op de site van VHL. Wat een ervaring!

Het zit erop!  Afgelopen maandag sloot Ladies 1 haar tweede competitie seizoen af met winst in de 2 laatste matchen! Na een haperende start vorig seizoen is duidelijk te merken dat de dames hun plek op het terrein hebben gevonden. De ondersteuning door hun coaches is hierbij cruciaal.  De ambitie om naar volgend jaar toe nog te verbeteren is er.  Maar daarnaast speelt de gezelligheid op en rond het veld een grote rol in dit team.  Las Chicas, zoals ze zichzelf noemen, hebben  alleszins veel zin in het komende seizoen.

 

In de komende weken zullen op het Wilrijkse Plein, twaalf belangrijke FIH Pro League wedstrijden plaatsvinden van onze  nationale teams: Red Panthers en Red Lions -> volledig programma HIER

Samen met Stad Antwerpen willen wij graag zoveel mogelijk leden van Antwerpse clubs in de tribunes. Daarom biedt Stad Antwerpen aan alle leden van Antwerpse clubs de mogelijkheid om hun tickets voor 3 speeldagen met een korting van 30% aan te kopen. Hieronder alle details om van deze korting te kunnen genieten:

 • 30% korting op tickets voor 3 speeldagen (2 wedstrijden per dag):
  • Don 30/05          België-Groot Brittannië Lions 13u30, Panthers 15u30
  • Zon 2/06             België-Duitsland Lions 13u30, Panthers 15u30
  • Zon 16/06           België-Nieuw Zeeland Lions 14u30, Panthers 16u30
 • Aankopen tickets met korting:
  • Surf naar http://www.fihproleague.be/en/tickets/
  • Kies in het Buy tickets dropdown menu Tickets with a Sporting A Code
  • Kies uw speeldag en klik op Bestel je tickets
  • Vul bij Sporting A code uw clubcode in :  CC6VJ3W
  • Bestel en betaal je tickets. Deze worden via e-mail toegestuurd.

Op 25 mei zijn de laatste competitiewedstrijden en eindigt het officiële hockeyseizoen. Op BRAX trainen we dan nog 1 weekje normaal door tot het jeugdtoernooi. Dus laatste “officiële” training op vrijdag 31 mei. En dan gaan we na ons BRAX-tornooi gewoon lekker door. Voor de echte enthousiastelingen, organiseren wij opnieuw de “zomertrainingen”, zowel voor de veldspelers als voor de keepers.  Deze zomertrainingen gaan door op vrijdag 7, 14, 21 en 28 juni 2019

U6 tot U8 trainen van 17.30 uur tot 18.30 uur.

U10 tot U12 trainen van 18.30 uur tot 19.30 uur.

U14 tot U16 trainen van 19.30 uur tot 20.30 uur

De bijdrage voor deze zomertrainingen bedraagt 25 EUR. Bij het begin van de eerste training dient deze bijdrage cash te worden betaald aan de stand ‘zomertrainingen' in het clubhuis.  Dit bedrag is een forfaitair bedrag voor alle trainingen samen, ook al kan je niet naar alle trainingen komen.  Uiteraard blijft ons clubhuis (en dus ook ons zonnige terras) tijdens deze trainingen open en kan er aan het frietkraam of in ons restaurant lekker gegeten worden.

HOE INSCHRIJVEN: klik op “Zomertrainingen 2019” op de brax website of via deze link.  Vul het formulier in.

Niet aarzelen, plaatsen zijn beperkt! Inschrijven kan tot 31 mei 2019.  Spreek met je vrienden af en schrijf je nu in! 

 

Speciaal voor de U19 jeugd een sportief Chill out moment met hoog fun gehalte, na de examens 

Hockey, Fun, Food, Drinks, DJ and Dance

Zondag 23 juni vanaf 15u00

Mixed teams van minstens 8 spelers vanaf 16 jaar en minstens 3 spelers van "het andere" geslacht

Wedstrijden van 25 minuten

15 € per speler, inclusief food- en drankbon

Inschrijven voor 1 juni hier 

Betaling op Braxgata vzw 

BE15 2200 0305 4930 

met vermelding "Chill out 23.6 + contactpersoon + bedrag"

Op 1 en 2 juni organiseert Braxgata HC op de Schorre in Boom voor de 24ste keer haar jeugdtornooi, het ‘WILD WEST JEUGDTORNOOI’ (powered by MINI Antwerp Store South en Cronos).  

Alle ploegen vanaf U6 t/m U16 zijn welkom. Zaterdag spelen de U11-U16 en zondag de U6-U10.  

De prijs bedraagt 23 euro per persoon, inclusief administratiekosten voor inschrijving.

Naast veel hockeyplezier, kan je ook genieten van heel wat andere activiteiten zoals een rad van fortuin voor de kleintjes, een riding bull voor de wat grotere kinderen, een smoothiebar voor jong en oud en een cavastand voor de volwassenen onder ons… en nog véél meer!  

Per dag wordt er ook een prijs uitgereikt aan de best verklede jongens- en meisjesploeg.  

Het thema van dit jaar is WILD WEST.  Inschrijven kan vanaf NU voor U11-U16 of voor U6-U10

Nog vragen? braxjeugdtornooi@gmail.com  Wees er vlug bij, want vol is vol!!

 

Op vraag van velen organiseren we een sessie Start to Hockey. Iedereen (+25) kan deelnemen aan 4 hockeytrainingen van 1,5 uur. Naast kennismaking met bal en stick krijg je na elke training ook een korte uitleg over de hockeyregels en hockeysport in het algemeen. We sluiten af aan de bar in het Braxhouse, ook niet onbelangrijk bij hockey! De trainingen worden gegeven door ervaren coachen. We vragen voor het pakket aan trainingen een kostendekkende bijdrage van 20 euro zodat je steeds verzekerd bent.

Naast een sportieve outfit en sportschoenen (geen schoenen met voetbalnoppen) heb je enkel een mondstuk nodig dat je op de club kan aanschaffen.  Donderdag 6, 13, 20, 27 juni telkens van 20.30 -22.00 uur. Inschrijven: hier

 

Op maandagavond 13 mei speelden onze Gents-3 hun laatste competitiewedstrijden van dit seizoen.  Met een felbevochten puntendeling tegen leider Lokeren en een vlotte 0-5 overwinnig tegen de Green Devils, verzilverden ze een knappe 2e plaats in het eindklassement.  Een fantastisch resultaat voor onze mannen die samen met Gents-4 voor de eerste maal aan de Gents-competitie deelnamen.

 

 

 

 

 

 

Eerder veroverden ze al een 5e plaats en de trofee voor de fair-play op de Gentlemen Hockey Player Trophy in Ukkel, het eerste toernooi waar ze als nieuwe ploeg aantraden. Resultaten die naar meer smaken.

In de hockey-competitie wil het niet zo best lukken bij Gents 1 en 2, maar daarbuiten zijn het rasechte kampioenen. Zo werden er tijdens de ondertussen beruchte jaarlijkse gents-petanque meeting maar liefst 24 bekers uitgereikt. We kijken nu al uit naar het grote paddle board  tornooi binnen een paar weken, alwaar de gents 2 revanche kunnen nemen voor de nipte nederlaag tegen hun G1 collega's. 

 

Protime, hoofdsponsor van Braxgata, heeft zijn partnership met Braxgata met 3 jaar verlengd.

CEO Peter s'Jongers: “Wij zijn blij dat wij het partnership met Braxgata mogen verderzetten. De manier waarop wij ons bedrijf aansturen heeft parallellen met het runnen van een hockeyclub. Wij voelen ons daarom sterk verbonden met Braxgata. Wij vinden het mooi om op deze manier een bijdrage te leveren aan de sterke ontwikkeling van de hockeysport in België. Deze sport kent een reuzegroei dankzij het olympisch zilver en de recent veroverde wereldtitel van de Red Lions. Ook het winnen van de EHL door Waterloo Ducks toont aan dat hockey in België een sport is om rekening mee te houden!"

H2 speelt in de Ere-Klasse van de Open League. Zij behaalden een 2e plaats in de reguliere competitie en kwalificeerde zich voor de halve finale tegen Racing. Op zaterdag werd de uitwedstrijd met 4-3 verloren. Op zondag werd er met 2-1 gewonnen en moesten Shoot Outs de beslissing brengen over welke ploeg in de finale zou komen te spelen. Keeper Thomas Simons ontpopte zich als ware shoot-out Killer. Zo dichtbij …. Braxgata mocht aanleggen voor de beslissende Shoot-Out die helaas werd gemist….. Daarna nam Racing het voortouw en veroverde een plek in de finale. H2 kan terugkijken op een prachtig seizoen waarin wij FIER op zijn.

Dit jaar was niet het seizoen van Heren 1. Ondanks dat ze de 2e ronde prachtig hockey hebben laten zien zat het op de cruciale momenten niet mee. In de opzet van de competitie werd Heren 1 derhalve gedwongen een Play-Down competitie te spelen. Dit tegen ploegen die gedurende het seizoen niet veel punten hadden gehaald. 4 ploegen – 6 wedstrijden om de strijd voor behoudt in Ereklasse! De start was duidelijk onwennig met een verlies tegen Antwerp. De laatste 2 wedstrijden heeft Heren gebruikt om een statement te maken. White Star en Daring werden verslagen met respectievelijk 8-0 en 8-2. Zo is Braxgata Heren in ieder geval als 1e geëindigd in de Play-Down poule. Namens Heren 1 willen zij de talrijke supporters bedanken die de ploeg het ganse jaar hebben ondersteund.  

600

Zoals ieder jaar rekenen we weer op de hulp van vaders, moeders, opa's, oma's, grote broers en zussen om onze kinderen een geweldig hockeyfeest te bezorgen. Ook voor de helpende handen is het een heel leuke ervaring! Je leert andere Braxouders kennen en het is fijn om je steentje aan de club te kunnen bijdragen. Kleine moeite, groot plezier!

Aanmelden voor doe je bij  Cathy.dekeyser@me.com

De teleurstelling van de misgelopen finaleplaats zondag was groot en zal nog een tijdje blijven knagen. Toch kijken we alweer vooruit. Er rest ons nog een laatste wedstrijd tegen Leuven, een taaie tegenstander die pas na shoot-outs door Antwerp uit de titelrace werd geknikkerd.

Het zal ook de laatste wedstrijd bij Brax zijn van twee van onze toppers, Babs en Berta. We willen hen een afscheid in schoonheid geven en kunnen dus enkel tevreden zijn met winst! We vragen al onze supporters, ondanks het vroege aanvangsuur, ons volop te komen aanmoedigen en ons naar die derde plaats te juichen.  See you @Heracles zondag! x dames 1

Merci Vincent Claus voor mooie foto's!

Jeugdtornooi juni 2019

Uitslagen en rangschikking
Ongeval en andere formulieren
Theoretisch Scheidsrechter via e-learning
What's for dinner this Friday?
Wat staat er te gebeuren ?
Gefeliciteerd !
26/05
Peter Prims
27/05
Quinten Schools
27/05
Marc Joosen
27/05
Caroline Geens
27/05
Bart Bosmans
27/05
Dominique Smits
27/05
Stephane Truyens
SocialMedia
 
  
Kalender
  May 2019  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
  June 2019  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Zoek op deze site:

Braxgata Hockey Club    |    Prov. Recreatriedomein De Schorre   |   2850 Boom   |   secretaris@braxgata.be

© 2016, website powered by Twizzit.com