Deze keer alle aandacht voor U14B3 en U14B4!  Beide teams zijn zeer enthousiaste bendes, gedreven en gemotiveerd, gestuurd door managers met inzet en FIERe ouders.  Ook sportief slaan ze de bal niet mis, beide staan gedeeld bovenaan in hun afdeling.  

 

U12G1 speelden in de reeks Nationale eredivisie A de pannen van het dak. Hier is coach Dina reuze trots op!!!

Dankzij een mooie 0-6 winst op Wellington konden ze hun gedeelde 3e plaats (met 3e andere ploegen) verbronzen tot een echte ongedeelde 3e plaats. Uiteraard onder aanmoedigend applaus van de vele aanwezige ouders.

Ook topmanager Jacqueline, die steeds zorgt dat alles in goede banen wordt geleid, zetten alle ouders van de speelsters langs deze weg graag in de bloemetjes!

een TOPTEAM

Na vier jaar Braxgata heeft Barbara beslist om terug te gaan naar Gantoise, de Club waar het voor haar allemaal begon.  Babs, we weten dat de beslissing voor jou niet evident was, maar verstaan ook dat het traject Gent-Boom niet evident is. 

We weten ook dat je er alles aan zal doen om er de volgende matchen het maximum uit te halen. Bedankt voor je drive, inzet en hockeypassie.  Braxgata wenst je het allerbeste! 

Week op week kan coach Dina Algora Rodriguez elke zaterdag uit de groep van 23 speelsters een enthousiast en gemotiveerd team op het veld zetten. Dina deed hen niet enkel stijgen in de reeks tot VHL 1A maar na een prachtige match op 1 mei tegen Mechelse, staan ze in deze reeks los eerste!  Dikke proficiat aan dit team!

Heb jij een leuk bericht voor de nieuwsletter of heb jij tijd en zin om het communicatieteam te versterken? Heb je passie voor hockey, passie voor Brax en een beetje tijd om onze club te ondersteunen met leuke berichtjes foto's en tweets op Brax social media. Contacteer communicatie@braxgata.be

WE ZIJN ALTIJD OP ZOEK NAAR LEUKE CONTENT VOOR NEWSLETTER EN SOCIAL MEDIA ! 

Vorige zaterdag won U16G4 zijn derde wedstrijd op rij. Coach Julie en meter Berta begeleidden de meisjes van aan de kant en Temse werd met 3-1 terug huiswaarts gestuurd. Deze 'Little Unicorns' kunnen ook altijd rekenen op hun trouwe supporters aan de kant. Hopelijk kunnen zij hun zegereeks verder zetten ! Succes girls !

Braxgata is weer een Nationale arbiter rijker! Gefeliciteerd Tanguy van Aert. Hij slaagde voor zijn examen afgelopen zaterdag. Hij floot de wedstrijd van U19B en werd beoordeeld door bondscheidsrechters en coaches.  Accenten worden gelegd op looplijnen, spelregels en fluitsignalen.  Vanaf nu mag Tanguy alle Nationale jeugdwedstrijden U14- U19 fluiten.  Heb jij ook interesse in arbitrage? Contacteer Patrick1janssens@gmail.com

Braxgata is FIER om te melden dat Pauline Cuypers haar eerste internationale selectie beet heeft als scheidsrechter.  Ze gaat namelijk van 14 tot 20 juli het U18Girls 6 Nations tournament fluiten in Eindhoven. 

Sebastien Michielsen was aangeduid om de KO16 EHL te Eindhoven te fluiten met als bekroning de wedstrijd voor de 3de plaats tussen Mannheimer HC en Real Club de Polo! Van daaruit is hij onmiddellijk richting Kuala Lumpur (Maleisië) vertrokken waar hij aangeduid is om de FIH Series Finals te gaan fluiten.

Momenteel heeft Brax 1 internationale scheidsrechter, 11 Nationale scheidsrechters, 6 Club Umpires en +/- 12 cel scheidsrechters.  Dit natuurlijk naast alle vrijwillige scheidsrechters, al dan niet reeds houder van het diploma voor Theoretisch Scheidsrechter.  In de loop van de volgende weken gaat er 1 persoon het Nationaal scheidsrechtersexaam afleggen en 2 personen het examen Club Umpire.

Ben je geïnteresseerd in arbitrage en wil je je eerste stappen willen zetten bij ons op de club aarzel dan niet om de cel scheidsrechters te contacteren via patrick1janssens@gmail.com . Wij zullen jullie dan begeleiden en helpen bij je eerste stappen in de wondere wereld van arbitrage. Waag jullie kans, het is ongelooflijk de moeite!

 

 

 

Braxer Pauline Cuypers links op de foto met collega arbiter Anne van den Bosch.

 

Ondanks een mooi uitgebalanceerd programma waarbij ook aan ontspanning gedacht werd, gooit het preventieve waterbeleid van de Prefectuur van Nord Pas de Calais, op woensdagavond alles en iedereen overhoop. Er geldt namelijk een algemene beperking op waterverbruik en daardoor ook een algemeen sproeiverbod tussen 09u00 en 19u00. Hierdoor worden alle geplande wedstrijden vervroegd en/of verlaat en worden deze simultaan gespeeld op 2 velden.  Onze kwalificatiewedstrijden vinden allemaal plaats om 19u30.

Met de belangrijke komende wedstrijden van de Play Offs in het achterhoofd wordt door de Staff beslist dat er bij elke wedstrijd een aantal Dames rust nemen en niet op het veld zullen verschijnen. Hierdoor wordt elke wedstrijd gespeeld door 11, 12 of 13 speelsters en zijn de wissels beperkt of onbestaand.

Braxgata legt een nieuwe reserve aan van jeugdtrainers voor volgend seizoen.  Vanaf geboortejaar 2005 en ouder, kan je je opgegeven als nieuwe trainer/trainster.  Opleiding wordt nog voorzien dit seizoen.

Op woensdag 24 april gaat er een infovergadering door op Braxgata, vergaderzaal boven het clubhuis, van 13:30 tot 14:00u, met daarna reeds praktijk op het veld (deelnemers in hockeykleding dus).  Een eerste kennismaking en opleiding als trainer 'on the field', als assistent bij een ervaren trainer, op woensdagen 24 april, 8 mei en 15 mei (14:00 tot 15:15 u).  Je krijgt de kans om te ervaren wat training geven is en of het je al dan niet ligt.  Hebben we een klik, dan kan je volgend jaar toegevoegd worden aan de trainersstaf ;-).

Leiding nemen en geven, is een enorme leerschool en troef voor je latere werksituatie. En je krijgt er volgend seizoen ook nog een vergoeding voor!  Lijkt training geven je wat, graag dan snel een mailtje naar koen.van.praet@skynet.be  (met je naam, voornaam, geboortejaar, huidige ploeg, jouw GSM-nummer, en je eigen email-adres).

Dames 1 heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het Belgisch kampioenschap. Als nummer 1 van hun poule spelen ze tegen de nummer 4 van de andere poule: Victory. De strijd om een plek in de halve finale wordt beslist in 2 wedstrijden. Bij een gelijk aantal punten na 2 wedstrijden volgen shoot-outs direct na de tweede wedstrijd… en deze vindt plaats op BRAX!

Op zondag 14 april spelen we de eerste wedstrijd om 12u00 op Victory. De beslissing valt dan 2 weken later op zondag 28 april om 12u00 op Braxgata. Het zullen zeker geen gemakkelijke wedstrijden worden. De (enige) wedstrijd tussen Victory en Braxgata in de competitie eindigde in 1-1. Vandaar een warme oproep: hou je agenda vrij en supporter onze dames naar de overwinning. 

Kwartfinale zondag 14 april: 12u00 UIT Victory – Brax   

Kwartfinale zondag 28 april: 12u00 THUIS Brax – Victory

Ondanks de overwinning op Antwerp afgelopen zondag speelt Heren 1 voor behoud in Ereklasse. In het nieuwe systeem spelen de nummers vijf en zes van beide poules voor behoud. 6 wedstrijden: 3x thuis, 3x uit. Heren 1 gaat de strijd vol vertrouwen tegemoet maar rekent hierbij wel op massale steun van de 12de man! De tegenstanders zijn Antwerp, Daring en White Star. Elke ploeg zal tot het uiterste gaan om niet te degraderen. 

Braxers, we verwachten jullie:

 • Vrijdag 12 april: 20u30 UITAntwerp – Brax
 • Zondag 14 april: 15u00 THUIS Brax – White Star 
 • Vrijdag 26 april: 20u30 THUIS Brax – Daring 
 • Zondag 28 april: 15u00 THUIS Brax – Antwerp (SUPER SUNDAY MET SUPPORTERSLUNCH)
 • Woensdag 1 mei: 16u00 UIT White Star – Brax
 • Zondag 5 mei: 15u00 UITDaring – Brax

Proficiat Protime, wat een prestatie jaar na jaar! 

Deze mooie meiden wonnen met 5-0 afgelopen zaterdag. Coach Sarah Wuyts en meter Emilie Meyvis zagen dat het goed was! Proficiat dames, TOP!

Zoals jullie weten gaan alle deelnemers van het geweldige Braxgata Jeugdtornooi iedere jaar naar huis met een goed gevulde Goodiebag. Ook zijn er altijd verschillende prachtige prijzen te winnen zoals fairplay en best dressed team. Die prijzen komen niet uit de lucht vallen.....Help ons om ook dit jaar weer voor een massa leuke toffe gadgets te zorgen. Op de eerste plaats hebben we leuke goodies voor de goodiebags nodig die elk deelnemend kind mee naar huis krijgt!  Dat kan gaan van kleine spullen zoals leuke stickers, snoep tot toffe gadgets voor kinderen tussen de 7 en de 16 jaar.

Alles is welkom! Het moeten zeker geen 1000 goodies of allemaal dezelfde goodies zijn, aangezien de zakjes verschillend en afhankelijk van de leeftijd worden gevuld. (Maar dat mag natuurlijk wel !). Een overzicht wat we nodig hebben:

 • Ploegenprijzen (reken op max 15 deelnemers per ploeg)
 • 2x een Fair Play prijs
 • 4 x prijs voor best verklede ploeg
 • Prijzen voor rad van fortuin (leeftijd van 7 tot 17 jaar) 
 • Tombolaprijzen
 • Goodies voor goodie bags

Alle beetjes helpen!  Indien je zelf niets hebt dat je kan geven, ken je misschien wel iemand die ons hiermee kan helpen! Contacteer marieke.puts@telenet.be of vero@remagine.be

Trainingsschema

Uitslagen en rangschikking
Ongeval formulieren
Theoretisch Scheidsrechter via e-learning
What's for dinner this Friday?
Wat staat er te gebeuren ?
Gefeliciteerd !
28/02
Julien Rammant
28/02
Charline Dick
29/02
Ellen Maes
01/03
Kristien Devenyns
01/03
Nelson Onana Alima
01/03
Laurent Femont
01/03
Lieselot Marinus
SocialMedia
 
  
Kalender
  February 2021  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
  March 2021  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Zoek op deze site:

© 2019, website powered by Twizzit.com