ARTHUR VAN DOREN NAAR BRAXGATA

Arthur Van Doren, Europees, wereld en olympisch kampioen hockey keert terug naar Belgiƫ en gaat de komende 4 jaar bij Hockeyclub Braxgata spelen.

Braxgata Hockeyclub heeft met fierheid aangekondigd dat de wereldwijd erkende en toonaangevende hockeyspeler, Arthur Van Doren, zich bij de club heeft aangesloten voor de komende vier jaar, met ingang van seizoen 2024 ā€“ 2025. Arthur Van Doren, die wordt beschouwd als een van de beste hockeyspelers ter wereld, keert terug naar BelgiĆ« om zijn indrukwekkende carriĆØre voort te zetten.

De 29-jarige Van Doren, opgegroeid bij HC Dragons, heeft met het lopende seizoen inbegrepen 6 jaar bij de Nederlandse topclub HC Bloemendaal gespeeld. Zijn verblijf bij Bloemendaal is tot nu toe zeer succesvol, met drie nationale kampioenschappen en drie Europese (EHL) titels. In zijn laatste seizoen bij Bloemendaal wil hij graag afsluiten met opnieuw een kampioenstitel.

Van Doren (232 caps voor de Red Lions) heeft aangegeven dat hij, met zijn oog op de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles, een nieuwe uitdaging wil aangaan, dichter bij huis. Hockeyclub Braxgata bood hem deze nieuwe uitdaging en hij is heel enthousiast om de club te komen versterken.

“De keuze voor Braxgata was voor mij een logische stap,” zei Van Doren. “Ik ken de club goed vanwege mijn vroegere trainingen daar met de Nationale Ploeg en het spelen van het Europees Kampioenschap in Boom in 2013. Het team is jong, talentvol en zit vol met ambitie. Ik zie dat het team vastbesloten is om verder naar de top van het Belgische en hopelijk het Europese hockey te evolueren. Ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren aan deze opwindende uitdaging.”

Een andere cruciale factor in zijn beslissing was de aanwezigheid van de ervaren staf, met name coach Philippe Goldberg, die Van Doren in zijn jeugdjaren bij de Nationale jeugdploegen coachte. “Ik wilde graag mijn carriĆØre voortzetten met Philippe, waarmee de spreekwoordelijke cirkel ook rond is,” voegde Van Doren eraan toe. “Het wederzijds respect tussen ons is groot.”

De indrukwekkende palmares van Arthur Van Doren omvat tot op heden onder meer acht landstitels (5x Dragons, 3x Bloemendaal) , drie EHL-titels (3x Bloemendaal) en talrijke internationale prijzen, waaronder Europees, wereld en olympisch Kampioen met de Red Lions. Van Doren is ook 2x verkozen tot beste speler van de wereld.

Voorzitter van Hockeyclub Braxgata – Erik Gysels – is fier op de komst van Arthur Van Doren. “Onze 1e ploegen bestaan altijd uit veel spelers van onze eigen jeugdschool. Deze omkaderen wij graag met ervaren spelers. Deze toppers brengen de fijne kneepjes uit het vak en de cultuur van topsport over. Zo hebben wij in het verleden spelers verwelkomd zoals Jerome Dekeyser, Xavier Reckinger, Shea McAleese, Ronald Brouwer, Lucas Rossi en Thomas Briels. Een jeugdproduct van Braxgata – onze Captain LoĆÆck Luypaert – is inmiddels zelf uitgegroeid tot een wereldtopper. Dat we Arthur Van Doren hebben kunnen warm maken voor ons project daar zijn we fier op. We zien binnen onze club allemaal uit naar zijn komst. Het zal de club op alle niveaus een enorme boost geven!”

WELKOM ARTHUR!

Andere nieuwsberichten: