PIRMIN BLAAK NAAR BRAXGATA

Pirmin Blaak, keeper van het Nederlands Elftal, Europees, vice-wereld en olympisch kampioen hockey en in december 2023 verkozen tot FIH World Keeper komt naar Belgiƫ en gaat de komende 2 jaar bij Hockeyclub Braxgata spelen.

Braxgata Hockeyclub heeft met fierheid aangekondigd dat de wereldwijd erkende en toonaangevende Keeper, Pirmin Blaak, zich bij de club heeft aangesloten voor de komende twee jaar, met ingang van seizoen 2024 ā€“ 2025. Pirmin Blaak, die wordt beschouwd als een van de beste keepers ter wereld, komt naar BelgiĆ« om zijn indrukwekkende carriĆØre voort te zetten.

De 36-jarige Blaak, opgegroeid bij Barendrecht, heeft 8 jaar hoofdklasse bij Rotterdam en tot dit seizoen 8 jaar bij Oranje Rood gespeeld.

Blaak (143 caps voor Nederland) heeft aangegeven dat hij een nieuwe uitdaging wil aangaan. Hockeyclub Braxgata bood hem deze nieuwe uitdaging en hij is heel enthousiast om de club te komen versterken.

“Begin april kwam ik in contact met Braxgata dat zich aan het oriĆ«nteren was voor het komende seizoen. De zeer prettige gesprekken volgden elkaar snel op en de keuze voor mij was snel gemaakt, zei Blaak. “Ik ken de club redelijk goed, we hebben daar wedstrijden gespeeld en ook het Europees Kampioenschap in Boom in 2013 werd op Braxgata georganiseerd. Het team is jong, talentvol en zit vol met ambitie. Ik zie dat het team en de club vastbesloten zijn om verder naar de top van het Belgische en hopelijk het Europese hockey te evolueren. Ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren aan deze opwindende uitdaging.”

Een andere bijkomende factor in zijn beslissing was de aanwezigheid van enkele topspelers zoals Arthur Van Doren, LoĆÆck Luypaert en natuurlijk Thomas Briel met wie ik jaren heb samengespeeld “Ik vind het een mooie gedachte dat de spelers die het ons bij het Nederlands Elftal de laatste jaren zo moeilijk hebben gemaakt om prijzen te winnen, nu voor me staan en dat we nu samen strijden voor de prijzen” voegde Blaak eraan toe.

Het indrukwekkende palmares van Pirmin Blaak omvat tot op heden onder meer talrijke internationale prijzen, waaronder 3x Europees Goud, 1x Zilver en 2x Brons, 2x Zilver op het WK en 1x Brons op de Olymische Spelen. Pirmin Blaak is ook recent in december 2023 verkozen tot beste keeper van de wereld.

Voorzitter van Hockeyclub Braxgata – Erik Gysels – is fier op de komst van Pirmin. “Onze 1e ploegen bestaan altijd uit veel spelers van onze eigen jeugdschool. Deze omkaderen wij graag met ervaren spelers. Deze toppers brengen de fijne kneepjes uit het vak en de cultuur van topsport over. Zo hebben wij in het verleden spelers verwelkomd zoals Jerome Dekeyser, Xavier Reckinger, Shea McAleese, Ronald Brouwer, Lucas Rossi, Thomas Briels en inmiddels ook Arthur Van Doren. Een jeugdproduct van Braxgata – onze Captain LoĆÆck Luypaert – is inmiddels zelf uitgegroeid tot een wereldtopper. Dat we Pirmin Blaak hebben kunnen warm maken voor ons project daar zijn we fier op. We zien binnen onze club allemaal uit naar zijn komst. Het zal de club op alle niveaus een enorme boost geven!”

Andere nieuwsberichten: