Ook afgelopen weekend kregen weer heel wat teams support, tips en trucs van hun peter en meter. Zie hier een aantal leuke foto's! Bob de Voogd bij U14B3, Loick Luypaert bij U10B3 en Christophe Adriaensen bij U12B3

Iedereen klaar voor het nieuwe indoorseizoen? Vergeet niet dat indoorschoenen, indoorstick en indoorhandschoenen verplicht zijn!

Gelukkig voor jullie kan je deze allemaal in de Brax shop vinden!

De Brax shop is open:

Woensdag: 14:00-16:30

Vrijdag: 17:15-20:15
Zaterdag: 9:00-14:00

Heren 1 heeft afgelopen vrijdag erg genoten van een hele leuke teambuilding
bij Inkart in Puurs. Coach Phil bleek ook hier een echte leider....hij won
de wedstrijd! Hockey is leuk maar karten is toch ook wel een mega leuke
activiteit voor jong en oud. Meer info www.inkart.be

 

 

 

Dames 1 wint met 4-1 van Herakles

Onze dames 1 zijn de afgelopen zondag met 1-4 gaan winnen bij Herakles. Een zeer verdiende overwinning!

Hiermee heeft dames 1 de aansluiting met de top 4 behouden. De komende weken staan voor hockey minnend België bij de Red Panthers in het teken van de kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. Maar liefst 5 Braxers (Judith, Louise, Lien, Pauline en Aline) maken deel uit van de selectie van de Red Panthers die november in China in duel over 2 wedstrijden gaan strijden voor een plek op de Olympische Spelen. Ook onze 2 Canadese meisjes (Kathleen en Shanlee) strijden eind oktober in een dubbele wedstrijd tegen Ierland voor hun droom, deelname aan Tokio 2020!

Allemaal veel succes! Wij zien elkaar terug op vrijdag 8 november voor het thuisduel tegen White Star!

 Heren 1 groeit maar verliest onterecht met 1-2

Brax heren 1 is het jongste team in de Ere Klasse. Maar liefst 8 – door Brax opgeleide spelers van 21 en jonger – bevolken de selectie van 18 spelers. Samen met de staf en de ervaren spelers zijn zij als team bezig met een proces dat stap voor stap moet leiden tot een hoger niveau. Resultaten zijn daarbij niet leidend. Wel heel veel kleine verbeter stappen die gezamenlijk een grote stap voorwaarts betekenen. Afgelopen weekend speelde onze H1 alweer beter dan de week ervoor. Helaas werd dat betere spel niet beloond. Het komend weekend is een volgend moment in dat mooie proces. We ontvangen om 15.00 de Landskampioen van het afgelopen seizoen - Leopold uit Brussel. Het Leopold van Tom Boon die deze zomer de spraakmakende transfer maakt van Racing naar Leopold. Wij nodigen alle Braxers uit om voor heren 1  te komen supporteren! De volgende afspraak is pas weer in november op zondag 10 november. De thuis kraker tegen Herakles. SAVE THE DATE!

Heren 2 neemt 1e plaats in Ereklasse Open League in.

Na 5 wedstrijden staat ons heren 2 FIER boven aan in Ereklasse Open League. Zij spelen komende zondag om 17.00 (na heren 1) hun topper tegen de nummer 2 Oree. Met als inzet de 1e plek in de ranglijst! Komt daarom zondag naar Braxgata! Om 15.00 heren 1 en om 17.00 heren 2! 

Omdat de U8 jongens van Beerschot zo lief waren om op vraag van Brax een match te verplaatsen naar woensdagnamiddag, trakteerden de U8B1 hen op pannenkoeken! Supergezellig was het! En ook de coachen vonden het lekker en leuk!

Mats Hannes, speler van Heren 1 was deze zaterdag aanwezig op de match van U8B3. De kinderen (en de mama’s...) vonden het geweldig. Ze verloren met 7-10 maar bleven super gemotiveerd door de aanwezigheid van hun peter.

 

Ook U7g1 kreeg dit weekend bezoek van hun meter Lyne Van Dieren (D1). Zij kwam hen super enthousiast aanmoedigen tijdens hun wedstrijd tegen Keerbergen.

 

Vanaf 1 januari 2020 moeten minderjarige sporters ook in Vlaanderen, net zoals elders in de wereld, een Toestemming wegens Therapeutische Noodzaak (TTN) hebben om het gebruik van een verboden stof (dat is een stof op de dopinglijst) te kunnen rechtvaardigen. De therapeutische noodzaak wordt beoordeeld aan de hand van de internationale standaard.

Elitesporters zijn verplicht een toestemming wegens therapeutische noodzaak aan te vragen (zodra hen een verboden stof wordt voorgeschreven). Pas wanneer ze de toestemming ontvangen hebben, mogen ze het geneesmiddel met de verboden stof(fen) gebruiken.

In tegenstelling tot de elitesporters hebben de minderjarige breedtesporters wel de keuze: 

  • Je kan proactief een TTN aanvragen. Dit betekent dat je een toestemming aanvraagt voor je het geneesmiddel op doktersvoorschrift begint te nemen.

Als je dus op voorhand een TTN aanvraagt, weet je waar je aan toe bent zodra je de beslissing van de TTN-commissie ontvangen hebt:

-              als je een toestemming hebt gekregen, weet je dat je de verboden stof zonder zorgen mag gebruiken (zo lang de toestemming geldt én in de dosis die bij aanvraag opgegeven is).

-              als je geen toestemming hebt gekregen, weet je dat je een (groot) risico loopt om een dopingovertreding te begaan als je ondanks de negatieve beslissing de verboden stof toch gebruikt of blijft gebruiken in ombinatie met sporten.

 

  • Je kan retroactief een TTN aanvragen. Je vraagt een TTN aan na een dopingcontrole waarbij je tijdens de controle alle recent genomen geneesmiddelen (waaronder het gebruik van puffers, zalven en inspuitingen) hebt gemeld. Een aanvraag van een TTN die terugwerkt en dus het moment van de dopingcontrole dekt, houdt wel meer risico’s in dan een proactieve aanvraag. Als je bij een retroactieve aanvraag geen toestemming krijgt van de

      TTN-commissie, betekent dit dat je een dopingovertreding hebt begaan en een schorsing riskeert.  

Aan wie wordt aangeraden retroactief een TTN aan te vragen?

  • Sporters die aan sporten deelnemen die weinig of niet gecontroleerd worden (zie de rubriek Cijfers en Statistieken op http://www.antidoping.vlaanderen);
  • Sporters die hun sport voornamelijk recreatief beoefenen;
  • Sporters die hun sport op lager competitief niveau beoefenen;
  • Sporters die jonger zijn dan 16 jaar, zij behoren immers niet tot de directe doelgroep van te controleren sporters.

 Enkele tips:

Spreek steeds me je arts voor de behandeling start en zeg dat je sport (en dus op dopinggebruik gecontroleerd kan worden), en vraag hem/haar geneesmiddelen voor te schrijven die geen verboden stof bevatten. Eén van

       de criteria die de TTN-commissie aftoetst bij de beoordeling van een TTN-aanvraag is of er al dan niet toegelaten alternatieven bestaan. Is dit het geval, dan zal de TTN-commissie je geen toestemming voor het gebruik van de verboden stof geven.

  • Als je een TTN aanvraagt, zorg dat het aanvraagformulier volledig en duidelijk leesbaar is ingevuld, en dat het ondertekend is door zowel de sporter als de behandelende arts. Bezorg dit aanvraagformulier samen met een zo

       gedetailleerd mogelijk bewijs (medische verslagen, waaronder een recent medisch verslag met daarin je huidige toestand en medicatie) dat de diagnose aantoont, per e-mail of per post aan de TTN-commissie van NADO

        Vlaanderen.

       geneesmiddelen wordt maandelijks geactualiseerd. 

Alle informatie over de TTN vind je op https://www.dopinglijn.be/geneesmiddelen-supplementen-en-ttn/ttn/hoe-een-ttn-aanvragen/.

 Heb je nog vragen na het lezen van de teksten? Mail ze naar ttn@nado.vlaanderen.

WAAR GAAT U DEZE WINTER OP VAKANTIE?

Waar gaat u deze winter op vakantie?

Beste hockeyvrienden, Beste leden van Braxgata,

Om te helpen bij de keuze van uw volgende wintervakantie hebben wij voor u onze mooiste Resorts geselecteerd op adembenemende locaties.

Welke ervaring zal u deze winter het meest verleiden?

Door de poedersneeuw skiën in de mooiste gebieden van de Alpen of heerlijk niksen op een immens wit zandstrand?

WACHT NIET LANGER !
Boek uw vakantie vóór 15 oktober en profiteer van kortingen tot € 700* per persoon op uw verblijf! 

De winter in de bergen

In de winter naar de zon

Alpe d’Huez 4 

Michès Playa Esmeralda 5 

Alpe d'Huez Michès Playa Esmeralda

Wakker worden met het mooiste panoramisch uitzicht van de zuidelijke Alpen. Deze gerenoveerde en uitgebreide Club Med opent in december 2019 weer de deuren. Geniet van een heerlijk zonnig skigebied.

 

Afdaling van La Sarenne – de langste zwarte piste van Europa. Vertrek vanaf het adembenemend uitzicht op 3300 meter hoog en ski 16 km lang onafgebroken  tot op 1500 meter.

Sneeuwpret met de kids: Krijgt u geen genoeg van de sneeuw? Beleef nog meer sneeuwpret met onze originele activiteiten: sleeën of skijoring, waarbij u zich op ski’s laat voorttrekken door een paard.

Diep in de Caraïben ligt nog een ongerept paradijs. Kom zelf ontdekken wat ‘fenomenaal’ echt betekent. Michès Playa Esmeralda, ons eerste Exclusive Collection Resort in Amerika, heeft heel wat verrassingen voor u in petto.

Schommelen op het dak van de wereld – Rijd met een 4x4 naar de top van de Montana Redonda en geniet op de schommel van het verbluffende uitzicht op de oceaan en de bergen.

Proef van de lokale specialiteiten – Het Resort heeft een grote naam aangetrokken als chef-kok van de restaurants. Thierry Van Rillaer genoot namelijk zijn opleiding bij Comme Chez Soi.

* Het resort is ecologisch gebouwd en draagt het green globe label.

Pragelato Vialattea 4 

La Pointe aux Canonniers 4 

Pragelato Vialattea

La Pointe aux Canonniers

Diep verborgen in een vreedzame vallei van de Piemonte, ligt het 4Ψ Resort van Pragelato Vialattea: typische bergchalets die samen een harmonieus geheel vormen rond een authentieke fontein op het dorpsplein.  

Lunch in de Trattoria: Klik uw ski’s uit, kies een tafeltje en laat u verrassen door de lokale specialiteiten van de Italiaanse Piemonte. Op het menu vindt u onder meer spaghetti carbonara al dente, kaas en charcuterie uit de streek en heerlijke pizza’s.

Skiën op de ‘Melkweg’: Geniet volop van de 410 km pistes van het skigebied Vialattea. Op sommige pistes ziet u nog een springschans of langlaufparcours van de Olympische Spelen van Turijn in 2006.

Mauritius is een topbestemming in de Indische oceaan. Ons resort is net zoals een postkaartje in het echt: de mooiste baai van het eiland, lange parelwitte stranden stranden en turquoise water.

Waterskiën in de Indische Oceaan: Afspraak op de aanlegsteiger voor een nieuwe uitdaging. Al snel bedwingt u de golven en geniet u van het prachtige uitzicht en natuur. De place to be voor alle watersporten.

Waterpret aan de Family Pool: In het centrum van het Resort vindt u achter een dikke rij palmbomen de Family Pool. Tijd voor quality time met het gezin: plezier gegarandeerd op de waterglijbaan of met andere waterspelletjes. Wilt u het wat rustiger? Dan verwachten wij u aan de Infinity Pool van de Zen Zone.

Onze Happy Family-aanbieding
in de sneeuw

Onze Happy Family-aanbieding
in de zon

Happy Family

Tot 4 jaar:
GRATIS* VERBLIJF

Van 4 tot 11 jaar:

Tot -20% op het verblijf*

Tot 6 jaar:
GRATIS* VERBLIJF

Van 6 tot 12 jaar:
Tot -50% op het verblijf*

Van 12 tot 17 jaar:
Tot -20% op het verblijf*

Happy Family

Boek uw volgende vakantie in één van onze boetieks. Met deze e-mail krijgt u
een wellness behandeling of discovery experience cadeau in het Resort van uw keuze. 
Zo wordt uw verblijf bij ons een onvergetelijke ervaring !

Club Med footer

De hippe & gezellige Trattoria is gelegen in Boom tussen het Heldenplein en de aanlegsteiger voor de overzet naar Klein-Willebroek, op nog geen 5 min rijden van Braxgata. De keuken is elke dag doorlopend open van 12u tot 22u. Op donderdag gesloten.

In Trattoria Kaai kan je lekker eten in een fijn kader met een touch of Italian en nadien blijven hangen om te genieten van een lekkere cocktail of kiezen uit een uitgebreid assortiment aan dranken.

Benvenuto!

“We believe in eating and drinking well. It’s not something we take lightly. It’s at our core. We believe in taste, diversity, uniqueness and experience.” - Trattoria Kaai

 

Beleef autosport veilig, maar écht.

Braxgata Hockey Club is trots Inkart tot één van zijn sponsors te mogen verwelkomen. Inkart en Braxgata zijn een samenwerkingsengagement voor 3 seizoenen aan gegaan. We delen dezelfde waarden zoals sporten met respect voor tegenstanders, teamspirit en veel plezier maken.

Inkart is het meest toonaangevende kartingcenter van België. Het indoor en outdoor kartingcenter is gesitueerd langs de A12 in Puurs tussen Brussel en Antwerpen. Meer dan 500 bedrijven stellen hun vertrouwen in Inkart en ook de 85.000 leden blijven trouw. Fun en full-service staan bij Inkart altijd centraal, van start tot finish.

Want Inkart is veel meer dan een kartingcenter. Het is een gebeuren op zich. Zowel voor bedrijven als voor particulieren worden er tal van kartingevenementen opgezet. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de race binnen én buiten plaatsvinden en in de zomervakantie zelfs op een circuit van meer dan 1 km. Ideaal voor een teambuilding voor uw personeel. Of gewoon voor de fun met vrienden.

Bovendien kan je ook lekker eten en drinken bij Inkart. Kwaliteit staat centraal in elk aspect van uw beleving. De chefs en hun team werken met dagverse producten en bieden u een gevarieerd aanbod aan originele en heerlijke gerechten. 

 

© 2019, website powered by Twizzit.com