Na een mooie lange zomer richt de focus zich weer langzaam op hockey: de voorbereidingen van de 1ste jeugdploegen zijn gestart, volgende week veel volk voor de augustusstage, en dan is de start van het nieuwe seizoen er al!  Trainingen Dames 1 en Heren 1 zijn uiteraard al langer opgestart en zij gaan nu de laatste voorbereidingsfase in met flink wat oefenwedstrijden. Hieronder overzicht.  Welkom om hen nu al te komen aanmoedigen!

Oefenprogramma D1/H1

Donderdag 16 aug 20.30 H1 Braxgata – H1 Beerschot

Zondag 19 aug 15.00 H1 Braxgata – H1 Antwerp

Osaka Cup

Dit jaar wordt er op de terreinen van Braxgata voor de 1e maal de Osaka Cup gehouden. Braxgata is één van de vier clubs in België die volledig door Osaka worden uitgerust. Op 23, 25 en 26 augustus 24 topwedstrijden tussen Braxgata, Dragons, Gantoise en Herakles om de Osaka Cup. Winnaar is de club die over 24 wedstrijden de meeste punten behaalt.

Op zaterdag 25 en zondag 26 augustus zijn er de ganse dag topwedstrijden tussen de 1elijns jeugdploegen (U14  U16  U19) en de D1 en H1 van de 4 Osaka teams in België. Tophockey van de bovenste plank in de laatste voorbereidingsweek voor de competitiestart op 1 & 2 september.

Druk op "Lees meer" voor gedetailleerd programma. 

Vanaf dit seizoen (2018-2019) moet iedere speler uit de leeftijdscategorie U19 (°2000, 2001, 2002) verplicht het examen voor Theoretisch Scheidsrechter Outdoor in Drillster met succes hebben afgelegd om speelgerechtigd te zijn!  Dus ook de spelers die college league of heren/dames spelen!

Reikt je ambitie echter verder en heb jij ook zin om wedstrijden op de club te fluiten of om klaargestoomd te worden als Club Umpire, of wil je gewoon wat tips krijgen wanneer je fluit?  Neem dan contact op met onze scheidsrechters-verantwoordelijke Sébastien Michielsen of Patrick Janssens.  We zijn in ieder geval nog opzoek naar een aantal mannelijke en vooral vrouwelijke kandidaten om de cel scheidsrechters uit te breiden.

Contacteer onze scheidsrechterscel via email: Sebastien Michielsen: sebamigoreng@hotmail.com of  Patrick Janssens: patrick1janssens@gmail.com

Sportlink is de vervanger van DimaSport. Je kan hierover info vinden op de websites van de KBHB en VHL.  Waar gaat dat voor dienen?  De wedstrijdbladen zullen quasi automatisch aangemaakt worden met deze nieuwe APP, en aanpassingen en aanvullingen gaan ook gebeuren via de APP.  Dat is de belangrijkste reden om de APP te downloaden.  Je emailadres is hierbij crusiaal, met name het emailadres zoals het in Sportlink staat.  En daar beginnen de problemen...

Gegevens in Sportlink zijn overgenomen vanuit DimaSport.  De kwaliteit van de gegevens in DimaSport is met de jaren slechter en slechter geworden, meestal wegens softwaretechnische problemen in de interfacing tussen Twizzit en Dima.  Daarom is met Twizzit afgesproken om binnen een week of twee alle contactgegevens uit Twizzit automatisch op te laden in Sportlink.

Gelijk welke updates nu reeds via de APP in Sportlink doorvoeren is bijgevolg verloren moeite.  Alle updates van je persoonlijke gegevens MOET je via je Twizzit account doen.  Die worden dan automatisch online doorgegeven naar Sportlink.  Dus val je secretaris niet lastig met vragen om updates te doen in Sportlink, want alles wat je mag wijzigen kan je via Twizzit aanpassen.

Momenteel zijn ongeveer 1300 leden gesynchroniseert tussen Twizzit en Sportlink, plus de ingeschreven teams (maar nog zonder spelers).  Over enkele dagen worden extra links geactiveerd.  Vooreerst gaan de wedstrijden vanuit Sportlink naar Twizzit gestuurd worden, zoals dat vroeger uit Dima kwam.  Er komt ook een interface om vanuit Twizzit de ploegen (spelers en staf) op te laden in Sportlink (timing half augustus).

(wordt vervolgd)

De secretaris

 

Alle trainers/coaches hebben een e-mailbericht gekregen in verband met de te trainen/coachen ploeg(en). Heb jij geen e-mail gekregen en had je jezelf opgegeven om te trainen en/of coachen, stuur dan zelf asap een bericht naar Renaud (renaud@tk-hockey.be). Ook als je je nog niet had opgegeven maar alsnog geïnteresseerd bent om toe te treden tot de BRAX-trainerscrew, stuur Renaud een e-mail.

en bovendien .... Judith scoorde het belangrijke openingsdoelpunt en Louise sloot af met een hattrick !!!!!

Braxgata organiseert van maaandag 20 tem vrijdag 24 augustus 2018 opnieuw een geweldig leuk hockeykamp voor U6 (°2013) tem U14 (°2004).

Naast een flinke portie hockey worden de dagen aangevuld met allerlei andere toffe uitdagende activiteiten en initiaties op de club en het domein De Schorre. 

Nog niet ingeschreven? Schrijf je dan snel in: voor veldspelers en keepers 

Inschrijvingen lopen nog t.e.m 5 augustus!

  

 

Voor vele Braxers stopte het hockeygebeuren in mei, maar lang niet voor allen. Deze zomer zijn er weer heel veel Braxers actief in de nationale ploegen.
Hierbij een overzicht. We beginnen bij de meisjes.

RED PANTHERS OP HET WK
Van 21/07 tot 05/08 gaat het WK door in London. Als dit tornooi succesvol is verbeteren de Panthers hun ranking wat zeer belangrijk is voor de kwalificatiematchen voor de Olympische spelen van Tokio. Niet minder dan 7 Braxers maken deel uit van de selectie van 18....U leest het goed, circa 38%!!

Selectie: Aline Fobe, Barbara Nelen, Elena Sotgiu, Judith Vandermeiren, Lien Hillewaert, Louise Versavel en Pauline Leclef. Daarnaast speelt Berta Bonastre mee met Spanje. Dus 8 Braxers op het WK !!!

GIRLS U16 en U18
In Cork en Santander gaan deze week de Europese tornooien door (top 8 van Europa). Ook hier is Brax met vier speelsters aanwezig: Emilie Albertyn, Eva Van De Mierop, Julie Halsberghe en Lore Hillewaert.

Bij de Red Lions is de Champions Trophy in Breda reeds achter de rug. Loïck en Sander genieten voor het eerst in jaren van een paar weken welverdiende rust in juli. Zij zullen daardoor de volledige voorbereiding van Brax kunnen meedoen in augustus.

BOYS U23
Deze week gaat op Antwerp een internationaal tornooi door voor spelers jonger dan 23 jaar. Maxime Loots en Olivier Biekens maken deel uit van deze sterke nationale selectie.

BOYS U16 en U18
Net als bij de meisjes gaan de Europese tornooien door in Cork en Santander. Wij hebben hier maar liefst zes geselecteerden! 
Selectie: Harry Van Bavel, Leon Van Steerteghem, Lysander Bürmann, Rik Van Cleynenbreugel, Tobias Biekens en Victor Foubert

Via de site van de KBHB kan je de uitslagen van de verschillende tornooien volgen. Wij wensen al de geselecteerden proficiat met hun selectie en wensen hen schitterende tornooien toe!!!!

Ben je van het mannelijke geslacht en geboren in 2004 of 2003?
Heb je al enkele jaren hockeyervaring op de teller staan?
Wil je je skills verder ontwikkelen in een top notch infrastructuur en professionele omkadering?
Braxgata H.C. zoekt nog enkele U16B-spelers om zijn ploegen komend seizoen te vervolledigen.
Ben je geïnteresseerd of ken je potentiële kandidaten? Stuur een berichtje naar k.spaepen@icloud.com of bel 0477 48 70 09.

Je kinderen al veel plezier zien maken op het veld? Of al veel positief gehoord langs de lijn over onze Senioren GLAM ploegen? Zin gekregen om te proeven van deze sport en af en toe een balletje te slaan maar je hebt momenteel nog geen enkele of toch niet veel ervaring...Dan zijn de "Brax Allstars" iets voor jou !

De Brax Allstars zijn een grote groep (lees: 75 koppige bende) van 35+ dames en heren gemengd die op donderdagavond trainen, maandelijks een wedstrijd spelen en af en toe een (buitenlands) tornooi onveilig maken. Alles kan en niets moet behalve sportieve fun en genieten!

Op donderdag 13, 20 en 27 september worden er 3 gratis proeflessen ingelast waar je kan komen proeven van het Brax Allstars gebeuren onder een vakkundige begeleiding. Tijdens deze 3 opeenvolgende lessen zullen de meeste basisslagen en technieken worden uitgelegd zodat je vrijblijvend een doordachte keuze kan maken of je na deze 3 proeflessen verder doet en inschrijft of niet.  Kom naar onze club telkens tegen 20:15u.  We trainen dan van 20:30 tot 22:00u.

Er is voor Brax Allstars slechts 1 inschrijfmoment dit seizoen. Inschrijven zonder deze 3 lessen te hebben gevolgd, kan jammer genoeg niet. Sticks kunnen worden geleend op de club. Eigen scheenbeschermers meebrengen is wel aangeraden.

Schrijf je nu in via deze link en we zien je dan graag in september voor de eerste sessie.

Tot binnenkort !

Woensdag 27 juni worden de nieuwe jeugdploegen voor seizoen 2018-2019 op de site gepubliceerd.
Die gaan dan na een ontspannen maar hopelijk toch ook sportieve zomervakantie eind augustus terug aan de slag!

Het huidige seizoen loopt al naar zijn einde toe; hoog tijd om start van het volgende al in de agenda’s te zetten!
De eerste competitiedag is zaterdag 1 september (behalve voor U7-U8, die starten weekje later). 
Dit is vastgelegd door de KBHB en betekent dus start trainingen nog tijdens de vakantie.

Voor de 1-ploegen van de jeugdelftallen geldt het volgende:
- selectie halve dagen (concrete details uren volgen later) woe 15, don 16, vrij 17 augustus
- vriendschappelijke oefenwedstrijd(en) weekend van 18-19 augustus
- week van 20 augustus training op de normale trainingsuren (die worden later meegedeeld)
- weekend 25-26 augustus toernooi en/of cup (locatie, exacte data volgen later)
- week van 27 augustus normale training

 
Voor de niet-1-ploegen van de jeugdelftallen:
- maa 27 en din 28 augustus niet verplichte voorbereidingsstage (telkens halve dag)
- vanaf 29 augustus normale trainingen

Voor de -11tallen (U7-U12):
- start trainingen woensdag 29 augustus

Speelt je vriend of vriendin hockey, of zoek je gewoon een blitse sport en wil je wat meer weten over hockey? 

Dat kan op elke leeftijd!

Braxgata HC in Boom organiseert proeftrainingen op woensdag 12, 19 en 26 september. Je kan driemaal onder professionele begeleiding komen proberen alvorens te beslissen of je je inschrijft. 

  • Ben je geboren in 2014 tot 2010, dan verwachten we je van 14 tot 15.15u.
  • Ben je geboren in 2009 tot 2007, dan kan je proeftrainen van 15u15 tot 16.30u.
  • Ben je geboren in 2006 tot 2003, dan ben je welkom van 18u tot 19u30
  • Ben je geen student meer of bv ouder van een speler, dan kan je ook bij ons terecht!. Deze groep start wel iets later op het seizoen (waarschijnlijk begin oktober). Wij contacteren je rond half september om concreet af te spreken.

Een stick kan je van ons lenen. We vragen wel om een gebitsbeschermer aan te schaffen, te koop in onze shop. Eventueel beenbeschermers zijn aangeraden.

Vul snel het inschrijvingsformulier in als je wil deelnemen. Heb je nog bijkomende vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met het Brax secretariaat (secretariaat@braxgata.be)

Hopelijk tot snel,

Braxgata HC 

Helaas merken we dat sommigen van onze Brax-mails in leden hun spam belanden. Controleer af en toe je ongewenste mails zodat je op de hoogte blijft van onze Brax berichtgeving. 

Bedankt! 

Ben je de tuinstoelen zomerklaar aan het maken, de BBQ van onder het stof aan het halen en de zomerkledij aan het sorteren?
Als je aan het ruimen bent en je vindt nog hockeysticks die je niet meer nodig hebt of te klein zijn ... breng je buit dan naar Brax! 

We kunnen ze heel goed gebruiken voor proeftrainingen aan nieuwe leden en voor clinics en initiaties op sportdagen en scholen. Geef ze af aan de bar en krijg een Brax armbandje in return! 

Braxgata is je alvast zeer dankbaar!!

  

   

         
Elena Sotgiu (22j) (links) is één van de twee topkeepsters van de Nationale ploeg. Laura Cornette (22j) (midden) is een ervaren verdedigster die zowel centraal als op de flanken sterk is. Emilie Meyvis (rechts) is terug na een jaartje Herakles; Welcome Back!!!


Brax verwelkomt een nieuwe hoofdcoach en drie nieuwe speelsters. Philippe Goldberg gaat naast de Heren van Brax ook de Dames coachen. Elena Sotgiu neemt de plaats in van Mégane Simons die voor haar Master Studies vertrekt naar de Verenigde Staten. Eva Van de Mierop gaat met een hockeybeurs studeren en hockeyen aan de Universiteit van Boston. In de verdediging verwelkomen we Laura Cornette die zowel centraal als op de flanken kan spelen. Emilie Meyvis komt na een jaartje Herakles terug naar Brax en vult de leemte van Silke Steenackers op die na 10 jaar Brax terug naar Mechelse gaat. Met deze drie nieuwe speelsters zijn we opnieuw gewapend voor een topseizoen. 

Daarnaast integreren we opnieuw een tweetal eigen jongeren in de kern en zetten we ons langetermijnbeleid verder. Een beleid dat gebaseerd is op een ervaren centrale as, heel veel eigen jeugd en continuïteit. De gemiddelde leeftijd van het team is 22jaar en we hebben met Berta maar één buitenlandse speelster, die dan nog woont en studeert in België.

HEREN

Een beleid dat we ook toepassen bij de Heren. We gaan voor het tweede jaar op rij een drietal eigen jongeren integreren in de kern. 10 spelers van de kern zijn op 5-jarige leeftijd gestart bij Brax. Binnenkort kondigen we ook de twee versterkingen aan voor ons eerste team. Wat nu reeds vast staat is dat Brax de club zal zijn met het minst aantal buitenlanders in ereklasse (zowel bij de mannen als bij de vrouwen). Tevens heeft Philippe Goldberg een contract getekend voor 3 jaar.

Theoretisch Scheidsrechter via e-learning
What's for dinner this Friday?
Wat staat er te gebeuren ?
Gefeliciteerd !
17/08
Eline Dams
17/08
Wolf Van Beek
18/08
Emilie Scheipers
18/08
Sasha Maarse
19/08
Loïck Luypaert
19/08
Alex Walsh
19/08
Lander Glazemakers
SocialMedia
   
Kalender
  August 2018  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
  September 2018  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Zoek op deze site:

Braxgata Hockey Club    |    Prov. Recreatriedomein De Schorre   |   2850 Boom   |   secretaris@braxgata.be

© 2016, website powered by Twizzit.com