Epiloog

Ondanks het abrupte einde kunnen ook onze heren zeer trots zijn op het seizoen dat is doorgemaakt. Met het vertrek van Hugo, Owen, Jim en Alexis maar met de komst van Bob, Alex en Nelson werd onder aanvoering van Philippe Goldberg,  en Rolo Perez gewerkt aan de versterkte ploeg. Alle nieuwe aanvallende ingrediënten werden tot één geheel gesmeed. Het proces van performance verbetering en versterken van de fysieke capaciteiten stond hier centraal. Het werd een wisselend seizoen. Waarin mooie overwinningen en zeer goed spel werden afgewisseld met onnodige verliespunten. Zo werd een verdiende 3-1 voorsprong tegen landskampioen Leopold in het laatste kwart nog verspeeld ….. Ook bleek Oree dit jaar ons zwarte beest in de competitie. Uiteindelijk is deze wisselvalligheid kenmerkend voor een team in opbouw met veel (eigen) jeugdige spelers. Brax werd al vroeg in de poule tot de achtervolging gedwongen in de challenge om top 4 te halen. Het bleek al snel dat ‘onze poule’ duidelijk de sterkste poule was. Brax H1 stond tijdens het seizoen op een 5e plek in de eigen poule maar met meer punten dat de nr 1van de andere poule… Uiteindelijk is de eindstand bepaald op basis van 11 gespeelde wedstrijden waarin iedereen 1x tegen elkaar heeft gespeeld. Brax is op plek 7 geëindigd. We blijven vooral het verzorgde spel herinneren in combinatie met de snelheid die we voorin etaleerden. En natuurlijk de ontwikkeling die vele Brax spelers hebben doorgemaakt. Braxgata is de ploeg met de meeste (eigen) jeugdspelers van België. Spelers die ieder jaar veel progressie maken. Zo ook het afgelopen seizoen. Dat belooft voor de komende jaren! Als club en supporters zijn we FIER op Heren 1!

Heren 1 Seizoen 2020-2021 

De selectie van H1 is onder leiding van Brax' fysical coach/kinesist Olivier Kleynjans reeds aan een fysiek programma begonnen. Dit ter voorbereiding op het nieuwe seizoen dat (hopelijk) op 30 augustus gaat beginnen. Ook is er natuurlijk veel tijd om de studies van een goede impuls te voorzien! Komend seizoen willen we de ingezette weg verder zetten. Met dezelfde staf onder leiding van Philippe (T1) en Rolo (T2). We hebben al eerder kunnen lezen dat de kern van de groep bij elkaar blijft! Dus met onze eigen Red Lion Loick Luypaert en Internationals Bob de Voogd en Alex Casasayas. Daarnaast blijven natuurlijk ook onze talenten uit de U21 and Beyond en onze andere zeer gewaardeerde clubspelers verbonden aan ons project.

We wisten dat dit seizoen mogelijk het laatste seizoen van oerbraxer Mats Hannes zou kunnen zijn. Mats is begonnen bij de U6 van Brax en heeft maar liefst 16 jaar (!!) in Heren 1 gespeeld. Hij is daarmee de absolute recordhouder.  Mats stond symbool voor het Brax DNA. Hij zal enorm in de ploeg gemist worden, maar Mats kon topsport bij Heren 1 niet meer combineren met de lange werkdagen als Kinesist.

Zoals reeds aangekondigd koos Sander Baart ervoor om zijn laatste actieve hockeyjaren in Nederland te spelen bij Oranje Rood waar zijn broer Jeroen de taak van T2 vervuld. Vanzelfsprekend zullen we in September gepast afscheid nemen van Mats en Sander. 

Zoals het Braxgata betaamd (veel kansen voor eigen jeugd) staan er in elk geval alweer enkele jonge Braxers (Anthony De ridder en Victor Foubert) klaar om bij de grote selectie van Heren 1 aan te sluiten. Ook bekijkt de staf nog mogelijkheden om een ervaren speler aan te trekken die naast een versterking van heren 1 ook zijn toegevoegde waarde kan hebben als trainer voor de jeugd.